Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

ΝΕΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΥΠΟΙΚ-ΤΡΟΙΚΑΣ

Νέα συνάντηση με την τρόκα θα  έχει το απόγευμα ο Γ. Στουρνάρας στο υπουργείο Οικονομικών.
Στη συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με στελέχη της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών την Παρασκευή, το κύριο θέμα ήταν η κάλυψη του δημοσιονομικού κενού για το 2014, που υπολογίζεται πλέον στα 730 -750 εκατ. ευρώ.
Κατά τη διάρκεια των περίπου 2,5 ωρών της διαπραγμάτευσης η τρόικα άνοιξε όλες τις δημοσιονομικές εκκρεμότητες που υπάρχουν στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. Σε αυτές περιλαμβάνονται  το κενό των περίπου 300 εκατ. ευρώ που διαπιστώνουν τα στελέχη της τρόικας από την υιοθέτηση του ενιαίου φόρου ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), τα 300 εκατ. ευρώ από την εφαρμογή το 2014 του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση, αλλά και τις προσδοκίες για τα δημοσιονομικά έσοδα του τρέχοντος έτους, με δεδομένο ότι συνεχίζουν να αμφισβητούν το ποσοστό φορολογικής συμμόρφωσης που παρουσιάζει το υπουργείο Οικονομικών.
Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο συμμετείχε στη σύσκεψη της Παρασκευής, απέδωσε την καθυστέρηση στο κλείσιμο του 2014 στο γεγονός ότι το ΥΠΟΙΚ δεν έχει ακόμη ολοκληρωμένα στοιχεία για το Φεβρουάριο, μήνα ο οποίος ολοκληρώνει και το «14μηνο» δημοσιονομικό έτος. «Χωρίς τα στοιχεία αυτά δεν μπορούμε να οριστικοποιήσουμε με την τρόικα το πρωτογενές πλεόνασμα και να υπολογίσουμε τη θετική εκ μεταφοράς επίπτωση (carry over)», τόνισε χαρακτηριστικά η ίδια πηγή.
πηγή ναυτεμπορική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *