Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ Η ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ , ΑΜΟΙΒΩΝ ΑΠΟ Ε.Ε & ΕΜΠ. ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ

10.3.2014 
Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, στο πλαίσιο της πιστής τήρησης των ανακοινωθέντων από τις αρχές του χρόνου προθεσμιών αναφορικά με τον προγραμματισμό των υποβολών δηλώσεων για το έτος 2014, υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με την ΠΟΛ. 1039 (ΦΕΚ Β' 271/7.2.2014), οι βεβαιώσεις αποδοχών, συντάξεων, αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα και εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις πρέπει να υποβληθούν έως την 28η Μαρτίου 2014.
Επιπλέον, σύμφωνα με τη νέα μεθοδολογία που θα ισχύσει για τις υποβολές δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (Φ.Ε.Φ.Π.) έτους 2014, οι κωδικοί της φορολογικής δήλωσης των εισοδημάτων που προέρχονται από τις ανωτέρω βεβαιώσεις προ-συμπληρώνονται χωρίς τη δυνατότητα επεξεργασίας από τον φορολογούμενο.
Σε περίπτωση απουσίας ηλεκτρονικής πληροφόρησης από τον εργοδότη ή τον αρμόδιο φορέα, η υποβολή της δήλωσης Φ.Ε.Φ.Π. έτους 2014 των αντισυμβαλλομένων (υπαλλήλων, συνταξιούχων, προμηθευτών υπηρεσιών κτλ.) θα είναι δυσχερής μέχρι την αποστολή σχετικού ηλεκτρονικού αρχείου βεβαιώσεων από τους υπόχρεους.
Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες για τον τρόπο δημιουργίας και υποβολής των ηλεκτρονικών αρχείων θα βρείτε εδώ.
Καλούμε τους υπόχρεους να υποβάλουν εμπρόθεσμα τις βεβαιώσεις, ώστε αποφευχθεί οποιαδήποτε ταλαιπωρία ή καθυστέρηση στις δηλώσεις ΦΕΦΠ των φορολογουμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *