Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ -ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΜΟΙΒΩΝ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

 Aναρτήθηκαν στο site της Γ.Γ.Π.Σ  οι " Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για την Οριστική Δήλωση αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα (Ε20) 2014."
Ειδικότερα,
1. Είμαι ήδη εγγεγραμμένος  χρήστης του TAXISnet. Τι πρέπει να κάνω για να υποβάλω Οριστική Δήλωση Αμοιβών από Ελευθέρια Επαγγέλματα (Ε20);
Για τους ήδη εγγεγραμμένους χρήστες δεν απαιτείται διαδικασία εγγραφής, αλλά ισχύουν οι κωδικοί πρόσβασης (username και κωδικός) που ήδη χρησιμοποιούνται. Τα Νομικά Πρόσωπα που έχουν εγγραφεί στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες μετά τις 6/12/2010 ή έχουν πιστοποιηθεί εκ νέου, πρέπει να εξουσιοδοτήσουν ένα φυσικό πρόσωπο ως εκπρόσωπο ή λογιστή ή λογιστικό γραφείο για την υποβολή της δήλωσης από την εφαρμογή των εξουσιοδοτήσεων του TAXISnet. Τα Φυσικά Πρόσωπα που έχουν εγγραφεί στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες μετά τις 6/12/2010 ή έχουν πιστοποιηθεί εκ νέου, εάν επιθυμούν η δήλωση τους να υποβάλλεται από λογιστή ή λογιστικό γραφείο, θα πρέπει να εξουσιοδοτήσουν το λογιστή ή το λογιστικό γραφείο από την εφαρμογή των εξουσιοδοτήσεων του TAXISnet.
2. Ποιοι υποβάλλουν Οριστική Δήλωση Αμοιβών από Ελευθέρια Επαγγέλματα;
Οριστική Δήλωση υποβάλουν όσοι καταβάλουν αμοιβές ελευθέριων επαγγελμάτων, ανεξαρτήτως αν για αυτές τις αμοιβές έπρεπε να γίνει παρακράτηση φόρου, πχ αμοιβές μικρότερες των 300 ευρώ (άρθρο 83 Ν. 2238/1994).
Δείτε ολόκληρες τις ερωτήσεις απαντήσεις για την Οριστική αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα (Ε20) 2014.
https://docs.google.com/file/d/0BzoIdHD7-U3pVEJLTjBvdUxWcHc/edit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *