Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Aναρτήθηκαν στο site της Γ.Γ.Π.Σ  οι " Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για την Οριστική Δήλωση Εισοδημάτων απο Εμπορικές Επιχειρήσεις (Ε21)-2014.
 Ειδικότερα,
1.Είμαι ήδη εγγεγραμμένος χρήστης του TAXISnet. Τι πρέπει να κάνω για να υποβάλω Οριστική Δήλωση Εισοδημάτων από Εμπορικές Επιχειρήσεις (Ε21);
Για τους ήδη εγγεγραμμένους χρήστες δεν απαιτείται διαδικασία εγγραφής, αλλά ισχύουν οι κωδικοί πρόσβασης (username και κωδικός) που ήδη χρησιμοποιούνται.
Τα Νομικά Πρόσωπα που έχουν εγγραφεί στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες μετά τις 6/12/2010 ή έχουν πιστοποιηθεί εκ νέου, πρέπει να εξουσιοδοτήσουν ένα φυσικό πρόσωπο ως εκπρόσωπο ή λογιστή ή λογιστικό γραφείο για την υποβολή της δήλωσης από την εφαρμογή των εξουσιοδοτήσεων του TAXISnet.
Τα Φυσικά Πρόσωπα που έχουν εγγραφεί στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες μετά τις 6/12/2010 ή έχουν πιστοποιηθεί εκ νέου, εάν επιθυμούν η δήλωση τους να υποβάλλεται από λογιστή ή λογιστικό γραφείο, θα πρέπει να εξουσιοδοτήσουν το λογιστή ή το λογιστικό γραφείο από την εφαρμογή των εξουσιοδοτήσεων του TAXISnet.
2.Ποιοι υποβάλουν Οριστική Δήλωση Εισοδημάτων από Εμπορικές Επιχειρήσεις;
Οριστική Δήλωση υποβάλουν όσοι καταβάλουν αμοιβές που εντάσσονται στην κατηγορία των εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις (δείτε την κωδικοποίηση του είδους των αμοιβών για εισοδήματα εξ εμπορικών επιχειρήσεων της ερώτησης 17). .......
 Δείτε ολόκληρες τις ερωτήσεις-απαντήσεις για την Οριστική   Ε21.
 https://docs.google.com/file/d/0BzoIdHD7-U3pMWFYUnZhdkxnRVk/edit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *