Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΘΕΟΧΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Διευκρινίσεις για την υποβολή της προσωρινής δήλωσης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών παρέσχε την Τρίτη ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης μετά από τις αντιδράσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ) για τις ασάφειες στο νόμο και τις εγκυκλίους του υπουργείου Οικονομικών.

Η ΠΟΦΕΕ αντέδρασε για το γεγονός ότι εγκύκλιος του Χάρη Θεοχάρη (ΠΟΛ 1049/2014) προβλέπει πως από την 1η Ιανουαρίου 2014 υπόχρεοι στην αποστολή προσωρινής δήλωσης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών είναι ακόμα και όσοι δεν έχουν παρακρατούμενο φόρο.

Βάσει , της εγκυκλίου «εργοδότες υπόχρεοι σε υποβολή προσωρινής δήλωσης που καταβάλλουν εισόδημα για μισθωτή εργασία σε εργαζόμενους ή υπαλλήλους τους, έχουν την υποχρέωση υποβολής της δήλωσης αυτής ακόμα και στην περίπτωση που δεν προκύπτει φόρος για απόδοση. Ειδικά στην περίπτωση που οι υπόχρεοι εργοδότες παύουν να απασχολούν προσωπικό, υποχρεούνται να υποβάλλουν προσωρινή δήλωση και να συμπληρώνουν την ειδική ένδειξη που αναγράφεται επί του εντύπου, προκειμένου να μην εκδοθεί πράξη εκτιμώμενου προσδιορισμού φόρου».

Οι φοροτέχνες απευθύνθηκαν για το ζήτημα στη Γενική Διεύθυνση Φορολογίας η οποία ενημέρωσε πως θα πρέπει να σταλεί μέχρι τέλος Μαρτίου μία μηδενική προσωρινή Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών για όλους τους ενεργούς επαγγελματίες, κάτι που ωστόσο δεν προκύπτει από την εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.

Ερωτηθείς για το εάν τα μηδενικά ΦΜΥ θα υποβάλλονται ανά μήνα ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης ανέφερε πως η μηδενική προσωρινή δήλωση Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών θα υποβάλλεται μόνον μια φορά από την επιχείρηση για να δηλώσει πως δεν έχει άλλη υποχρέωση. «Δεν νομίζω τα μηδενικά κάθε μήνα. Μόνο μια φορά για να δηλώσει πως δεν έχει άλλη υποχρέωση», απάντησε μέσω twitter ο κ. Θεοχάρης.
πηγή. τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *