Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΠΟΛ.1071/2014-ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ Φ.Π.Α ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Με την Πολ. 1071/7.3.2014 του Γ.Γ.Δ.Ε. τουΥΠΟΙΚ με θέμα " Οδηγίες για την ολοκλήρωση της καταχώρησης αιτήσεων επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος, που υποβλήθηκαν το 2013 και τις τεχνικές προδιαγραφές ηλεκτρονικού αρχείου που θα υποβάλλεται από τις συνεταιριστικές οργανώσεις με τις αιτήσεις που θα υποβληθούν κατά το τρέχον έτος" διευκρινίζονται τα ακόλουθα.
Ειδικότερα,
1. Ενόψει της έναρξης της υποβολής των αιτήσεων επιστροφής ΦΠΑ των αγροτών του ειδικού καθεστώτος για πωλήσεις που πραγματοποιήθηκαν το έτος 2013 παρακαλούμε για την ολοκλήρωση της καταχώρησης στο σύστημα TAXIS των αιτήσεων επιστροφής που έχουν υποβληθεί κατά το έτος 2013 (πωλήσεις 2012) άμεσα και όχι αργότερα από τις 17.3.2014.
2. Επισημαίνεται ότι με την ενημέρωση των σχετικών εφαρμογών με τα νέα δεδομένα για το έτος 2013 δεν θα είναι πλέον δυνατή η καταχώρηση των αιτήσεων του προηγούμενου έτους, στην περίπτωση που αυτές έχουν υποβληθεί μέσω συνεταιριστικών οργανώσεων.
3. Σημειώνεται ότι εφόσον έχει γίνει η αρχική καταχώρηση μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία, δεν υπάρχει πρόβλημα με την εν συνεχεία εκκαθάριση των αιτήσεων, μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων ακόμη και αν η εκκαθάριση αυτή και η επιστροφή πραγματοποιηθούν μετά την ανωτέρω ημερομηνία.
4. Με σκοπό την απρόσκοπτη εφαρμογή, το νέο σύστημα θα τεθεί σε εφαρμογή μετά την εν λόγω ημερομηνία, κατά συνέπεια, ενδεχόμενες αιτήσεις που θα παραληφθούν μπορούν να καταχωρηθούν μετά την ημερομηνία αυτή. ..............
Δείτε ολόκληρη την Πολ. 1071/2014.
https://docs.google.com/file/d/0BzoIdHD7-U3pbG9aZDlDTzAyWm8/edit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *