Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Π.Ο.Φ.Ε.Ε.- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Προς τις Ενώσεις - Μέλη της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. 
Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2014 Αρ. Πρωτ. Εξερχόμενου 098

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Κατανοώντας την ανησυχία των συναδέλφων και με αφορμή τα αιτήματα συγκεκριμένων Ενώσεων για σύγκλιση έκτακτης Γ.Σ. της Ομοσπονδίας, σας ενημερώνουμε και παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας τα ακόλουθα :
Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. εν όψει του σχεδίου νόμου 4174/2013 που ψηφίστηκε στις 26/7/2013 και μέχρι σήμερα έκανε και συνεχίζει να κάνει ,ότι είναι δυνατόν χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα προκειμένου να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει καταρχήν την νομοθετική εξουσία (Βουλευτές) και αφετέρου ολόκληρο τον επιχειρηματικό κόσμο για το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργεί ο νόμος 4174/2013 και ποιον αντίκτυπο θα έχει στα οικονομικά πράγματα του κλάδου μας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Επιπλέον παράλληλες ενέργειες έχουν δρομολογηθεί και για τα περιβόητα πρόστιμα των 10.500 ευρώ που νομοθέτησε τον Δεκέμβριο το υπουργείο εργασίας (και δεν αναφερόμαστε στην αδήλωτη εργασία ) τόσο με παραστάσεις στην Βουλή αλλά και στους επιχειρηματικούς φορείς.
Ενδεικτικά σας παραπέμπουμε σε όλα τα Δ.Τ. και τις ανακοινώσεις που σας αποστείλαμε για την εξέλιξη της δράσης αυτής όπου μεταξύ άλλων η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. αντέδρασε ακόμη και στην Βουλή(βλέπε σχετικά βίντεο στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων , Ιούλιο και Δεκέμβριο 2013). Η παραπάνω προσεχτική και ασυμβίβαστη δράση μας συνεχίστηκε με την πρόσφατη ημερίδα στις 23/1/2014, όπου ενημέρωσε τους κοινωνικούς φορείς της χώρας για το τεράστιο πρόβλημα που έχει προκύψει με την ισχύ του νόμου 4174/2013.
Όπως γνωρίζετε από την ημερίδα προέκυψε το παρακάτω κοινό ψήφισμα όλων των παρισταμένων φορέων, το οποίο έλαβε μεγάλη δημοσιότητα στο διαδίκτυο και στα ΜΜΕ.
Έχει ήδη κοινοποιηθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Πρωθυπουργό , στους αρχηγούς κομμάτων και στα ΜΜΕ. Θα ακολουθήσει και επιστολή για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό μαζί με τους κοινωνικούς φορείς.
Συνεπώς δεν έχουμε ολοκληρώσει ακόμη τις προσπάθειες μας για την κατάργηση των άρθρων 53 έως 60 του νόμου 4174/2013 και θα σας ενημερώνουμε για τις ενέργειες μας που θα ακολουθήσουν,(επανάληψη της συγκέντρωσης στην Αθήνα με όλους τους κοινωνικούς εταίρους, προσφυγή στο συμβούλιο Επικρατείας και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο).
Ήδη όμως όλες οι παραπάνω ενέργειες έφεραν αποτέλεσμα και στην σημερινή ενημέρωση του κ. Πρωθυπουργού στην κοινοβουλευτική του ομάδα, όπου έγινε ευρεία αναφορά και συζήτηση για τα πρόστιμα ο κος Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει άμεσα ο εξορθολογισμός των προστίμων.
Ύστερα από τα παραπάνω, η Ομοσπονδία μας σας ενημερώνει ότι με την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης προσπάθειας θα συγκαλέσει Γενική Συνέλευση για να σας ενημερώσει διεξοδικά προκειμένου να προγραμματισθούν οι επόμενες κινήσεις.
                                                                                         Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                                       Ο Γενικός Γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *