Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ

 Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα λογιστές, φοροτεχνικοί και οικονομολόγοι. 
Περίπου 300 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, διαμαρτυρόμενοι για την τροποποίηση του νέου νόμου που αφορά στην αύξηση των προστίμων που επιβάλλονται σε επιχειρήσεις για τυχόν λάθη. 
Oι διαδηλωτές συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Μαυραγάνη, ο οποίος τους ζήτησε να φτιάξουν σχετικο υπόμνημα με τις θέσεις τους, δηλώνοντας ανοιχτός σε  συζήτηση για τα θέματά τους.
Οι  Λογιστές- Φοροτέχνες απέδωσαν  προηγουμένως στο κ. Μαυραγάνη ψήφισμα διαμαρτυρίας Λογιστικών Οργανώσεων με το οποίο μεταξύ άλλων  ζητούν. 
1. Επαναφορά του καθεστώτος του Ν. 2523/1997 για το 1ο εξάμηνο του 2014, μέχρις ότου η μικτή επιτροπή (Λογιστές-Φοροτεχνικοί, Οικονομικοί Διευθυντές, Θεσμικοί Φορείς, Νομικοί του Διοικητικού και Ποινικού Δικαίου)που θα σχηματιστεί για επανεξέταση Προστίμων και Κυρώσεων, θα εισηγηθεί και θα υιοθετηθούν τα νέα μέτρα.
 2. Ανάληψη από το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών της ευθύνης της επίβλεψης του επαγγέλματός μας (όπως εξάλλου γίνεται και σε άλλα επαγγέλματα) και ακύρωσης διοικητικών μέτρων όπως η ΠΟΛ.1228/4.10.2013, που μας έβλαψαν ηθικά και επαγγελματικά και έναρξη αναθεώρησης του Κώδικα Δεοντολογίας Λογιστών-Φοροτεχνικών στην βάση λειτουργίας μικτής επιτροπής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *