Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

ΓΙΑ ΚΑΘΕ 100€ ΜΙΣΘΟΥ ΕΩΣ 57 ΓΙΑ ΦΟΡΟΥΣ, ΕΙΣΦΟΡΕΣ

Η Ελλάδα έρχεται πρώτη σε κρατήσεις,σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ.
Η ώρα του λογαριασμού έφτασε  για εργοδότες και εργαζόμενοι .
Αυξημένοι φόροι και εισφορές στοχοποιούν τους μισθούς με αποτέλεσμα στο τέλος του μηνός, στις τσέπες των δικαιούχων να καταλήγει ένα ....ίχνος  των απολαβών που δικαιούνται.
 Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό των 100 ευρώ.  Συγκεκριμένα, για κάθε 100 ευρώ που θα πληρώνει ο εργοδότης από το 2016, στον εργαζόμενο του,  θα καταλήγουν στην τσέπη του  από 42,5 εως  και 67 ευρώ, ανάλογα με το ύψος του μισθού.
 Τα υπόλοιπα από 33ευρώ  ως και 57,5 ευρώ θα μπαίνουν στο ταμείο του κράτους, είτε με την μορφή ασφαλιστικών εισφορών, είτε με την μορφή φόρων. Ήδη, ο φόρος και η εισφορά αλληλεγγύης άρχισαν να παρακρατούνται από τον μεικτό μισθό του εργαζομένου βάσει της νέα φορολογικής κλίμακας, ενώ προστίθεται από μισή ποσοστιαία μονάδα τόσο στις ασφαλιστικές εισφορές του εργαζομένου, όσο και σε αυτές του εργοδότη.
 Με ποσοστό 40,9% η Ελλάδα θα είναι το 2016 η χώρα με τις υψηλότερες κρατήσεις στους μισθούς διεθνώς.  Αυτό άρχισε  να ισχύει ήδη από πέρυσι. Με βάση τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, που επεξεργάστηκε η "Κ", και κατά  το 2015, η χώρα μας κατατάχθηκε στην πρώτη θέση, με συντελεστή κρατήσεων 41,6%.
Το συμπέρασμα: Η Ελλάδα λειτουργεί τιμωρητικά περισσότερο από κάθε άλλη χώρα -μέλος του Οργανισμού.
πηγή.καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *