Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2014

ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΜΑΓΟΙ

Οταν χρειάζεται η παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού για να διορθωθούν ανάλγητες αποφάσεις του φορολογικού επιτελείου – όπως συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες – τότε επιβεβαιώνεται ο Σαίξπηρ: «Υπάρχει κάτι σάπιο στο βασίλειο της Δανιμαρκίας»...
Επειτα από σχεδόν τέσσερα χρόνια Μνημονίου θα περίμενε κανείς ότι η χώρα θα είχε επιτέλους αποκτήσει ένα μόνιμο, απλό και δίκαιο φορολογικό σύστημα. Κάτι τέτοιο θα έδινε τη βεβαιότητα στους πολίτες ότι οι θυσίες τους – που είναι τεράστιες – δεν πάνε χαμένες.
Η πραγματικότητα δείχνει εντελώς διαφορετική: οι αιφνιδιασμοί είναι συνεχείς από την πλευρά του φορολογικού επιτελείου – και μάλιστα οι εκπλήξεις που επιφυλάσσονται στους φορολογουμένους είναι μονίμως αρνητικές. 
Η ανακοίνωση δρακόντειων προστίμων για καθυστέρηση έστω και μιας ημέρας στην υποβολή δήλωσης ΦΠΑ, όπως και το πάγωμα των μεταβιβάσεων ακινήτων ακόμα και για ρυθμισμένα χρέη προς το Δημόσιο, είναι μόνον τα τελευταία κρούσματα.
Είχαν προηγηθεί ατυχείς ρυθμίσεις, όπως εκείνη για το πετρέλαιο θέρμανσης, που μείωσαν τα δημόσια έσοδα και πάγωσαν τα νοικοκυριά. Ή εσχάτως η φορολόγηση των ακινήτων, που περιλαμβάνει ανεξήγητες αδικίες για χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες. 

Κάποιοι στο φορολογικό επιτελείο της κυβέρνησης συμπεριφέρονται σαν μαθητευόμενοι μάγοι. Είναι προφανές ότι έχουν κλωτσήσει τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν – και πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Το πολιτικό κόστος τέτοιων αψυχολόγητων κινήσεων είναι ανυπολόγιστο. Σε μία περίοδο μεγάλης φορολογικής κόπωσης οι πολίτες δεν μπορούν – και δεν θέλουν – να δείξουν κατανόηση για ατυχείς χειρισμούς και αναποτελεσματικές ρυθμίσεις.
Ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί πλέον να περιορίζεται σε εκ των υστέρων διορθωτικές κινήσεις: οφείλει να προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές προσώπων ώστε να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία του φορολογικού επιτελείου. Τα αποθέματα συναίνεσης και οι αντοχές των πολιτών εξαντλούνται!
πηγή.απο το κύριο άρθρο των νέων.

1 σχόλιο:

  1. Ο σύζυγός μου και εγώ είχαμε πολύ κακή πίστωση όταν βρισκόμασταν βαθιά σε οικονομικούς νομικούς, σε ποιο βαθμό ζητήσαμε πτώχευση, είχαμε λίγα ή καθόλου χρήματα για να στείλουμε την κόρη μας σε ένα κολέγιο που δεν μπορούσαμε να αντέξουμε. Ελέγουμε τα δάνεια payday (εταιρείες δανείων), τα οποία έχουν βοηθήσει ανθρώπους σαν εμάς, να πάρουν τις αλλαγές υποθηκών. Κάθε εταιρεία με την οποία επικοινωνήσαμε ήθελε μια προηγούμενη χρέωση $ 1.000 έως 2.000 δολάρια που δεν μπορούσαμε να αντέξουμε. Επειδή πιστεύαμε ότι δεν είχαμε καμία ελπίδα να επιλέξουμε να πουλήσουμε ή να χάσουμε το σπίτι σας κλείνοντας το. Στη συνέχεια συναντήθηκα σε ένα τοπικό περιοδικό και το εξώφυλλο ήταν μια εταιρεία δανεισμού δανείων. Τα τρία κύρια βήματα. 1. Υποβάλετε ηλεκτρονική αίτηση. E-mail: albakerloanfirm@gmail.com 2. Παρέχετε τα σωστά μέσα αναγνώρισης του κατά πόσο ο πολίτης σας είναι κάτοχος δελτίου ταυτότητας ή άδειας οδήγησης και των πληροφοριών του τραπεζικού σας λογαριασμού. 3. Το δάνειο επεξεργάζεται, εγκρίνεται και διαβιβάζεται. Η μακρά ιστορία μειώθηκε, βοήθησαν να λάβουν δάνειο με σταθερό επιτόκιο 4% και να τροποποιηθούν με αναθεωρημένες πληρωμές. Επίσης έδωσαν στις κόρες τους ένα φοιτητικό δάνειο για να ολοκληρώσουν το πλήρες paycheck του κολλεγίου μου. Δούλεψαμε με το δάνειο του Lasson, ο οποίος μας προειδοποίησε για την πρόοδο ολόκληρου του κόσμου. έκανε όλες τις γραφειοκρατικές, τηλεφωνικές κλήσεις κλπ. Το έκαναν όλα και πήραμε ένα δάνειο που δεχόμαστε. Όταν συμφωνώ με τους όρους δανεισμού τους και υποβάλλω τα στοιχεία της τράπεζάς μου, πλήρωσα μια προσιτή τιμή για αυτές τις υπηρεσίες. Δεν θα μπορούσαμε να το πάρουμε τόσο απλό και οικονομικό όσο ήταν μέσω της διαδικασίας μετασχηματισμού τους με τις γνώσεις μας. Δεν είχα χρόνο να σας ευχαριστήσω, έτσι ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ! Δεν θα μπορούσα να ρωτήσω μια καλύτερη ομάδα. Είμαι ενήμερος για την αναχρηματοδότηση. Καλύτερο για σας, μετακομίζοντας υποθήκη Αν έχετε κάποιο πρόβλημα όπως εμάς, επικοινωνήστε με μια εταιρεία διακανονισμού δανείων. Μπορούν να λειτουργήσουν. Με εκτίμηση, ο Τιμόθεος και η Μαρία υιοθετήθηκαν στις 29 Μαΐου 2018 στο Columbus, GA

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *