Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

ΥΠΟ ΣΚΕΨΗ Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΦΟΡΟΥ ΩΣ 45% ΣΤΟ " ΜΑΥΡΟ" ΧΡΗΜΑ

Η επιβολή φόρου ώς 45% για αδήλωτα κεφάλαια είναι ένα από τα σενάρια που εξετάζονται στο πλαίσιο του νομοσχεδίου το οποίο θα ξεσκεπάζει μαύρο χρήμα που κρύφτηκε σε τράπεζες του εξωτερικού ή του εσωτερικού, σε θυρίδες ή σε στρώματα.
Σύμφωνα με τα Νέα Σαββατοκύριακο, το ποινικό συγχωροχάρτι για το φορολογικό αδίκημα της απόκρυψης εισοδημάτων από την Εφορία θα στοιχίζει τον φόρο που αναλογούσε την περίοδο της απόκρυψης.
Έτσι, αν τα κεφάλαια κρύφτηκαν σε τράπεζες του εξωτερικού ή του εσωτερικού, σε θυρίδες, σε στρώματα ή έγιναν ακίνητα το 2000 για παράδειγμα, όταν ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής ήταν 45%, ο φόρος αποκάλυψης των αδήλωτων κεφαλαίων θα φτάνει το 45%, αν δεν δηλώθηκαν χρήματα το 2014, με ανώτατο συντελεστή 42%.
Το προφανές ερώτημα σε αυτό το σχέδιο είναι γιατί να αποκαλύψει κάποιος οικειοθελώς ότι δεν δήλωσε χρήματα στην Εφορία και να πληρώσει φόρο έως και 45%. «Διότι αν τον βρούμε θα του πάρουμε το 100%, απλώς επιβάλλοντας φόρο, πρόστιμα και νόμιμες προσαυξήσεις» είναι η απάντηση στελέχους που μετέχει στην κατάρτιση του νομοσχεδίου.
Επιπλέον, έχοντας έναν καλύτερο μηχανισμό ελέγχου, μέσο πίεσης στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο είναι η αυστηροποίηση του ποινικού σκέλους για τους παραβάτες της φορολογικής νομοθεσίας. Όπως εξηγεί αρμόδιο στέλεχος, «οι ποινές για όσους διαπράττουν φοροδιαφυγή θα αυξηθούν και επιπλέον οι ποινικές διαδικασίες θα ενεργοποιούνται άμεσα».
πηγή. το βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *