Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

ΕΦΥΓΕ ......Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ Θ. ΚΡΕΚΟΥΚΙΑΣ

Έφυγε ...... ξαφνικά χθες τα μεσάνυχτα ο Εκλεκτός  Συνεργάτης από το 1986   και μέλος του Δ.Σ της Εταιρίας μας "ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Γ.  ΓΙΑΜΑΡΕΛΛΟΥ  ΑΕ"  Γεώργιος Κρεκούκιας. Γεννήθηκε το 1928 στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας  όπου τελείωσε τις γυμνασιακές σπουδές του. Συνέχισε τις πανεπιστημιακές του Σπουδές στην Αθήνα. Το  Μάρτιο του 1955 διορίστηκε ως Εφοριακός Υπάλληλος στο Υπουργείο Οικονομικών. 
Κατά τη διάρκεια της θητείας του στον Εφοριακό Κλάδο, υπηρέτησε επί 20 περίπου χρόνια ως εφοριακός ελεγκτής και επόπτης ελέγχου σε διάφορες Οικονομικές Εφορίες στην Αθήνα και την επαρχία. 
 Το έτος 1972 μετατέθηκε από την Οικονομική Εφορία Ανωνύμων Εταιρειών Αθηνών στην οποία υπηρετούσε επί πενταετία ως επόπτης ελέγχου, στην κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, ως Τμηματάρχης του Α΄ Τμήματος (Φορολογία Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων) της 1ης Διεύθυνσης.
Το έτος 1976 αποσπάσθηκε στην νεοσυσταθείσα (τετραμελή) Ομάδα Εργασίας για τη μελέτη και εφαρμογή στη χώρα μας του κοινοτικού συστήματος του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας.
Η Ομάδα αυτή επεξεργάστηκε την πρώτη μελέτη και το πρώτο Σχέδιο Νόμου για την εφαρμογή του Φ.Π.Α.
Το επόμενο έτος 1977, τοποθετήθηκε ως Διευθυντής του φορολογικού τομέα της Υπηρεσίας Σχέσεων με τις Ευρωπαϊκές Κοινότητες (Υ.Σ.Ε.Κ.) που είχε μόλις συσταθεί ενόψει των προετοιμασιών για την ένταξη της Χώρας στην τότε Ε.Ο.Κ.
Έχει δημοσιεύσει σε οικονομικές εφημερίδες και φορολογικά περιοδικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό πολυάριθμα άρθρα φορολογικού – δημοσιονομικού περιεχομένου.
Η μελέτη του «ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ» που είχε εκπονηθεί στα πλαίσια σχετικού διαγωνισμού, βραβεύθηκε από το Υπ. Οικονομικών. Στην μελέτη αυτή υπήρχε μεταξύ άλλων, και πρόταση (για πρώτη φορά) για την καθιέρωση του αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των μεταβιβαζομένων ακινήτων, καθώς και πρόταση για τη δημιουργία των Ελεγκτικών Κέντρων (βλ. δημοσίευση της μελέτης στην «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ» και στη «ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ» τον Δεκέμβρη του 1979).
Επί σειράν ετών ήταν εισηγητής σε εκπαιδευτικά Σεμινάρια φορολογικού περιεχομένου (Κ.Β.Σ., Φόρου Εισοδήματος και Φ.Π.Α.) που έλαβαν χώρα στην Αθήνα και στις περισσότερες πρωτεύουσες των Νομών της Χώρας και διοργανώνονταν από το Ε.Β.Ε.Α., την Υπηρεσία Εκπαιδεύσεως του Υπ. Οικονομικών, το ΕΛ.ΚΕ.ΠΑ., την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Πάτρας και Θεσσαλονίκης κ.λ.π..
Χαμηλών τόνων άνθρωπος, αγαπητός ,σεμνός ,εργατικός και πολυγραφότατος(η καλύτερη πέννα) θα μας μείνει αξέχαστος.
Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Παρασκευή και ώρα 17.00 μμ στο Νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *