Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

ΦΟΡΟΣ ΥΠΕΡΑΞΙΑΣ:ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΚΤΗΜΑΤΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΑΠΕΤΥΧΕ

Aφού «πάγωσε» την αγορά των ακινήτων για σχεδόν έξι μήνες, «μπλόκαρε» εκατοντάδες συμβόλαια μεταβιβάσεων ακινήτων και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στους ιδιοκτήτες ακινήτων, συμβολαιογράφους, δικηγόρους αλλά και στο εσωτερικό της κυβέρνησης, τελικά δεν έφερε τα πολυπόθητα έσοδα στα δημόσια ταμεία.
O λόγος για τον φόρο υπεραξίας που επιβάλλεται με συντελεστή 15% στις μεταβιβάσεις ακινήτων και επιβαρύνει τους πωλητές. O συγκεκριμένος φόρος προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην κτηματαγορά τους πρώτους μήνες του έτους αφού πρακτικά ήταν αδύνατον να εφαρμοστεί από την 1η Iανουαρίου 2014 και χρειάστηκε να τροποποιηθεί η διάταξη του νόμου για να ενεργοποιηθεί στις αρχές του καλοκαιριού.
Όμως, τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι τελικά δημιουργήθηκε «πολύ θόρυβος για το τίποτα». Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισπράξεις από τον φόρο υπεραξίας ακινήτων είναι σχεδόν μηδαμινές, στοιχείο που αποδεικνύει ότι πρόκειται για έναν ακόμη φόρο που όχι μόνο δεν αποδίδει και δεν φέρνει «ζεστό» χρήμα στα ταμεία του Δημοσίου αλλά ταλαιπωρεί τους φορολογούμενους και τους συμβολαιογράφους με συμπλήρωση, έλεγχο και υποβολή δηλώσεων, καταχώριση στοιχείων στο Taxisnet, απόδοση του φόρου με επιταγή που κατατίθεται στην τράπεζα.
Δείτε ολόκληρο το άρθρο της ημερήσιας
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=27686&subid=2&pubid=113379143

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *