Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΜΕ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ

Δύο… ταχύτητες στην εφαρμογή του «πόθεν έσχες» στις φετινές αγοραπωλησίες ακινήτων δημιούργησε το υπουργείο Οικονομικών, με την εφαρμογή από τις 31 Οκτωβρίου του νέου καθεστώτος, που προβλέπει ότι θα λαμβάνεται στο εξής υπόψη το πραγματικό τίμημα της αγοράς και όχι η αντικειμενική αξία του ακινήτου.
Έτσι, εκτός του νέου ευνοϊκού μέτρου, που τονώνει την κτηματαγορά, μένουν οι φορολογούμενοι οι οποίοι προέβησαν στην αγοραπωλησία ακινήτου από τις αρχές του τρέχοντος έτους έως και τις 30 Οκτωβρίου.
Αυτοί, μάλιστα, θα κληθούν το επόμενο έτος να καλύψουν στις φορολογικές τους δηλώσεις τυχόν διαφορά που προκύπτει μεταξύ της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου που αγόρασαν και της πραγματικής τιμής, στην περίπτωση φυσικά που η αντικειμενική αξία είναι υψηλότερη της τιμής αγοράς.
Συγκεκριμένα, για τη διαφορά αυτή κινδυνεύουν, εάν δεν μπορέσουν να τη δικαιολογήσουν, να πληρώσουν επιπλέον φόρο αφού, βάσει του νόμου, η εν λόγω διαφορά θα φορολογηθεί ως εισόδημα, ενώ θα επιβαρυνθεί και με ειδική εισφορά αλληλεγγύης.
Αντίθετα, όσοι προέβησαν σε αγορά ακινήτου, μετά τις 31 Οκτωβρίου, δεν διατρέχουν τον ανωτέρω κίνδυνο, αφού στην Εφορία θα δηλωθεί η συνολική πραγματική δαπάνη, οι φόροι και τα λοιπά έξοδα, με αποτέλεσμα να είναι ευκολότερη γι’ αυτούς η κάλυψη των τεκμηρίων.
πηγή.ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *