Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ψηφίστηκε σήμερα  η τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας  που  κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα " Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία και άλλες διατάξεις"
Ειδικότερα,
Με την εν λόγω τροπολογία καθιερώνεται υποχρέωση του εργοδότη για καταχώρηση  στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη Συμπληρωματικών πινάκων εντός της ίδιας μέρας της μεταβολής  όταν μεταβάλλονται  στοιχεία του ωραρίου η  της οργάνωση του  χρόνου εργασίας του προσωπικού
και  μάλιστα   πριν την ανάληψη υπηρεσίας από τους εργαζομένους.
Δείτε την τροπολογία όπως ψηφίστηκε στην Βουλή.
Άρθρο 55.
1. Σε περίπτωση αλλαγής ή τροποποίησης του ωραρίου ή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας, ο εργοδότης υποχρεούται να καταχώρισα στο Πληροφοριακό Σύστημα«ΕΡΓΑΝΗ» της υποπαραγράφου ΙΑ.3 της παραγράφου Ι.Α. του άρθρου πρώτου του νόμου 4152/2013 (ΦΕΚ Α107) συμπληρωματικούς πίνακες προσωπικού ως προς τα μεταβληθέντα στοιχεία, το αργότερο ως και την ίδια ημέρα της ημέρας αλλαγής ή τροποποίησης του ωραρίου ή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας και σε κάθε περίπτωση πριν την ανάληψη υπηρεσίας από τους εργαζόμενους. Από τη δημοσίευση του παρόντος κάθε αντίθετη διάταξη καταργείται.
.................
Επίσης προστέθηκε στην Βουλή το εδάφιο 2β στην § 2.
2Β. Το ειδικό βιβλίο υπερωριών του άρθρο 80 του ν.4144/2013 (Α'88) διατηρείται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *