Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ: ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ Δ.Ν.Τ. ΓΙΑ ΕΦΟΡΙΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΑΓΟΡΑ

Ολική αλλαγή μοντέλου ζητά η τρόικα. Οι απαιτήσεις για αλλαγές σε ΦΠΑ, φοροελέγχους και πλειστηριασμούς. Η πίεση για ασφαλιστικό, «ελαστικότερες» εργασιακές σχέσεις και τριετίες. Ποια επαγγέλματα μπαίνουν στο στόχαστρο για «άνοιγμα».
Ριζικές αλλαγές σε όλο το φάσμα της οικονομίας ζητά το ΔΝΤ. Με τη χθεσινή του έκθεση έστειλε το μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι για να καταφέρει να μειώσει φόρους θα πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις, και -το σπουδαιότερο- να βρει μέσω φοροδιαφυγής και άλλων μέτρων τα αναγκαία κονδύλια.
Για το φορολογικό, η έκθεση περιλαμβάνει δέκα συν μία εντολές. Στο επίκεντρο των αλλαγών βρίσκεται η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, η οποία απέφερε πέρυσι στο ταμείο του δημοσίου περισσότερα από 1,3 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση δεν θέλει να ισχύσει το 2015, αλλά η τύχη της θα κριθεί το φθινόπωρο όταν η κυβέρνηση και η τρόικα θα κάνουν ταμείο στο πλαίσιο κατάρτισης του νέου προϋπολογισμού.
Γενικότερα, η αυστηρότερη φρασεολογία που χρησιμοποίησε το ΔΝΤ στην έκθεσή του αναφορικά με την υποαπόδοση της Φορολογικής Διοίκησης, τις πολιτικές παρεμβάσεις και τα οργανωμένα συμφέροντα τα οποία ανθίστανται στις μεταρρυθμίσεις στο πεδίο των φόρων προκάλεσε τουλάχιστον αίσθηση............
Δείτε ολόκληρο το άρθρο  του www.euro2day.gr
http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1223877/metarrythmiseis-ti-kryvei-h-syntagh-dnt-gia-eforia.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *