Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

ΔΥΟ ΣΕΝΑΡΙΑ -ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

Προτάσεις «σοκ» για τη φορολογία εισοδήματος υπέβαλε στο κουαρτέτο η κυβέρνηση, με στόχο να καλύψει μεγάλο μέρος του δημοσιονομικού κενού, άνω του 1,7 δισ. ευρώ, έως το 2018.
Ειδικότερα, κατά τη χθεσινή συνάντηση, παραδόθηκε στους δανειστές σχέδιο σύμφωνα με το οποίο σε όλες τις κλίμακες, εισοδήματος και κεφαλαίου, προστίθεται ανώτατος φορολογικός συντελεστής 50%.
Ετσι τα κλιμάκια διαμορφώνονται ως εξής:
* κλίμακα μισθωτών - συνταξιούχων: 22%, 32%, 42% και 50%, με βασικότερο σενάριο ο ανώτατος συντελεστής να ισχύσει για εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ
* κλίμακα ατομικών επιχειρήσεων - ελεύθερων επαγγελματιών: 26%, 33% και 50%
* κλίμακα εισοδημάτων από ενοίκια: 15%, 35% και 50%, αν και υπάρχει πρόταση να διατηρηθούν οι προηγούμενοι πιο χαμηλοί συντελεστές (11% και 33%) και τα έσοδα να αναπληρωθούν με τη θέσπιση προκαταβολής για τα ποσά ενοικίων που θα εισπράξουν στο μέλλον οι ιδιοκτήτες.
Βασική επιδίωξη του οικονομικού επιτελείου με την ανωτέρω πρόταση είναι όπως εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία περί τα 600 - 700 εκατ. ευρώ.
 Η εναλλακτική
Θα πρέπει ωστόσο να υπογραμμιστεί ότι στο τραπέζι με τους δανειστές έχει ήδη πέσει ως εναλλακτική και πρόταση για ενιαία φορολογική κλίμακα, στην οποία θα ενταχθούν τα εισοδήματα από όλες τις πηγές και όπου επίσης ο ανώτατος συντελεστής θα είναι στο 50%.
Δείτε ολόκληρο το άρθρο της ναυτεμπορικής.
 http://www.naftemporiki.gr/finance/story/1062107/duo-senaria-sok-gia-ti-forologia-protathikan-stous-daneistes

1 σχόλιο:

  1. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν εκτός Ελλάδος ! Άλλωστε όπως λέγεται, Έλληνας είναι το οπωροφόρο που ευδοκιμεί εκτός των γεωγραφικών ορίων της Ελλάδας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *