Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΟΨΕΙ-ΤΑ SOS ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ

Η ώρα για το ετήσιο ραντεβού των φορολογουμένων με την εφορία πλησιάζει. Μέχρι τις αρχές Μαρτίου και νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, θα ανοίξει η ηλεκτρονική πύλη του Taxisnet που θα υποδεχθεί τις φετινές φορολογικές δηλώσεις περίπου 6.000.000 φορολογουμένων.
Όμως για να τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική εφαρμογή και να μπορέσουν οι φορολογούμενοι να υποβάλουν τις δηλώσεις τους, αλλά κυρίως για να γίνει η εκκαθάριση, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να καταθέσει τις επόμενες ημέρες στη Βουλή νομοθετικές διατάξεις που θα προβλέπουν:
1 Το νέο χρονοδιάγραμμα εξόφλησης του φόρου εισοδήματος που θα προκύψει από την εκκαθάριση των δηλώσεων. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ο φόρος εξοφλείται είτε εφάπαξ είτε σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις εκ των οποίων η πρώτη μέχρι το τέλος Ιουλίου, η δεύτερη έως τέλος Σεπτεμβρίου και η τρίτη έως τέλος Νοεμβρίου. Το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει φέτος να αρχίσει να εισπράττει νωρίτερα το φόρο εισοδήματος ξεκινώντας από τον Απρίλιο ή τον Μάιο. Μάλιστα σύμφωνα με το σχέδιο, που τελεί υπό την αίρεση του κουαρτέτου των Θεσμών, θα δοθεί η δυνατότητα στους φορολογούμενους να εξοφλήσουν τον φόρο σε μηνιαίες δόσεις με τα σενάρια να προβλέπουν την καταβολή σε 5 ή 8 μηνιαίες δόσεις με την πρώτη δόση να καταβάλλεται μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από τη βεβαίωση του φόρου. .....
Δείτε ολόκληρο το άρθρο της ημερήσιας.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113914642

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *