Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΕΦ Α 1022577 ΕΞ.2016-ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΦΠΑ ΑΓΡΟΤΩΝ

Με την  Αρ. Πρωτ.: ΔΕΕΦ Α 1022577 ΕΞ 11.2.2016 της Γ.Γ.Δ.Ε του ΥΠΟΙΚ με θέμα "Οδηγίες για την ολοκλήρωση της καταχώρησης αιτήσεων επιστροφής ΦΠΑ αγροτών του ειδικού καθεστώτος, που υποβλήθηκαν το έτος 2015." διευκρινίζονται τα ακόλουθα.
Ειδικότερα,
1. Ενόψει της έναρξης της υποβολής των αιτήσεων επιστροφής ΦΠΑ των αγροτών του ειδικού καθεστώτος για πωλήσεις που πραγματοποιήθηκαν το έτος 2015, παρακαλούμε για την ολοκλήρωση της καταχώρησης στο σύστημα TAXIS των αιτήσεων επιστροφής που έχουν υποβληθεί κατά το έτος 2015 (πωλήσεις 2014) άμεσα και όχι αργότερα από τις 22.02.2016.
2. Με την ενημέρωση των σχετικών εφαρμογών με τα νέα δεδομένα για το έτος 2015 δεν θα είναι πλέον δυνατή η καταχώρηση των αιτήσεων του προηγούμενου έτους, στην περίπτωση που αυτές έχουν υποβληθεί μέσω αγροτικών συνεταιρισμών.
 3. Σημειώνεται ότι, εφόσον γίνει η αρχική καταχώρηση μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία, δεν υπάρχει πρόβλημα με την εν συνεχεία εκκαθάριση των αιτήσεων μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων, ακόμη και αν η εκκαθάριση αυτή και η επιστροφή πραγματοποιηθούν μετά την ανωτέρω ημερομηνία. 
 4. Το νέο σύστημα θα τεθεί σε εφαρμογή μετά την εν λόγω ημερομηνία.
 5. Γενικά, με σκοπό την απρόσκοπτη εφαρμογή, η καταχώρηση στο σύστημα TAXIS των αιτήσεων επιστροφής ΦΠΑ που υποβάλλονται μέσω αγροτικών συνεταιρισμών να ολοκληρώνεται το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους εντός του οποίου υποβάλλονται. 
                                               Ο Γενικός Δ/ντής Φορολογικής Διοίκησης 
                                                                Ιωάννης Μπάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *