Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

ΟΙ ΕΠΤΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Σημαντικές αλλαγές στη φορολογία  έχουν συσσωρευτεί στο υπουργείο Οικονομικών και περιμένουν τη σειρά τους προκειμένου να κατατεθούν στη Βουλή και να ψηφιστούν. Πρόκειται για αλλαγές που αφορούν ένα ευρύ φάσμα φορολογικών ζητημάτων, από την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων μέχρι και τον τρόπο που θα φορολογηθούν τα φετινά εισοδήματα.
Στις αλλαγές που έρχονται περιλαμβάνονται με μερικές σημαντικές παρεμβάσεις οι οποίες έχουν καθυστερήσει κρατώντας στο σκοτάδι τους φορολογούμενους αναφορικά με υποχρεώσεις, όπως είναι συγκέντρωση αποδείξεων.
Ειδικότερα, οι αλλαγές που έρχονται είναι:
- διάταξη με την οποία θα γλιτώνουν από την παγίδα των τεκμηρίων οι άνεργοι και οι φορολογούμενοι που έχουν πενιχρά εισοδήματα, όπως είναι το εισόδημα μερικών ευρώ από τόκους καταθέσεων ή ένα περιστασιακό εισόδημα. Με τη διάταξη θα ισχύσει και για τα εισοδήματα του 2015 αυτό που ίσχυσε για τα εισοδήματα του 2014. Δηλαδή οι φορολογούμενοι με πραγματικό εισόδημα έως 6.000 ευρώ και τεκμαρτό εισόδημα έως 9.500 ευρώ θα φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών και συνταξιούχων. Από αυτό το ευνοϊκό καθεστώς εξαιρούνται οι επιτηδευματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες και όσοι έχουν εισόδημα από ακίνητα.. ......
Δείτε ολόκληρο το άρθρο του capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *