Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Η ΕΦΟΡΙΑ ΘΑ ΖΗΤΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 40% ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

Αποδείξεις ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος θα πρέπει να συγκεντρώσουν για το 2016 μισθωτοί και συνταξιούχοι, σύμφωνα με την τελική πρόταση που φέρνει στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Βήματος της Κυριακής, όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα έως 9.500 ευρώ (το αφορολόγητο όριο για μισθωτούς και συνταξιούχους) χρειάζονται αποδείξεις που αντιστοιχούν στο 15% του ετήσιου δηλωθέντος εισοδήματος.

Όσοι έχουν εισόδημα από 9.501 έως 20.000 ευρώ χρειάζονται αποδείξεις ίσες με το 30% του ετήσιου εισοδήματος, ενώ όσοι έχουν εισόδημα πάνω από 20.000 ευρώ θα πρέπει να συγκεντρώσουν αποδείξεις ίσες με το 40%.

Πάντως, επειδή το τελευταίο ποσοστό θεωρείται ιδιαίτερα υψηλό, μελετάται και μια ενδιάμεση κλιμάκωση.

Με τις αποδείξεις οι πολίτες θα μπορούν να εξασφαλίσουν έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ ή να μην επιβαρυνθούν με πρόσθετους φόρους.

Από την ψήφιση του νόμου και μετά οι αποδείξεις θα μετρούν μόνον εφόσον γίνονται μέσω πλαστικού χρήματος ή μέσω e-banking.

Για συναλλαγές που πραγματοποιούνται ως την ψήφιση της διάταξης οι πολίτες μπορούν να κρατούν και τις αποδείξεις με μετρητά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, για τους άνω των 65 ετών δεν θα ισχύει η υποχρεωτικότητα χρήσης πλαστικού χρήματος για συγκέντρωση αποδείξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *