Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΕΦ Α 1026204 ΕΞ 2016-ΔΕΝ ΕΚΠΙΠΤΕΙ Ο ΦΠΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΙΧ 9 ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

Mε την Δ.Λ  Αρ. Πρωτ: ΔΕΕΦ Α 1026204 ΕΞ11.2. 2016 της Γ.Γ.Δ.Ε. του ΥΠΟΙΚ με θέμα "Δικαίωμα έκπτωσης τουριστικού γραφείου για ΕΙΧ αυτοκίνητο 9 θέσεων με το οποίο παρέχονται υπηρεσίες μεταφοράς επιβατών με κόμιστρο."διευκρινίζονται τα ακόλουθα.
Ειδικότερα,
 Από τα αναφερόμενα στο έγγραφό σας προκύπτει ότι η ενδιαφερόμενη επιχείρηση παρότι έχει λάβει έγκριση για την παροχή υπηρεσίας ολικής εκμίσθωσης ΕΙΧ αυτοκινήτου με οδηγό προς τους (τουρίστες) πελάτες της, στην πραγματικότητα παρέχει υπηρεσίες μεταφοράς προσώπων με κόμιστρο (διενέργεια εκδρομών με εισιτήριο), η οποία ρητώς απαγορεύεται στα πλαίσια της έγκρισης που έχει λάβει. 
Περαιτέρω είναι προφανές ότι η δυνατότητα που παρέχεται με το τελευταίο εδάφιο του άρθρου 30.4.ε΄ του Κώδικα ΦΠΑ προϋποθέτει την νόμιμη άσκηση των δραστηριοτήτων που αναφέρονται σε αυτό, κάτι που δεν ισχύει στην περίπτωση του πελάτη σας. 
 Κατόπιν των ανωτέρω δεν παρέχεται στην ενδιαφερόμενη επιχείρηση δικαίωμα έκπτωσης του ΦΠΑ αγοράς, δαπανών συντήρησης και καυσίμων, του συγκεκριμένου ΕΙΧ αυτοκινήτου της.
Δείτε ολόκληρη την Δ.Λ.: ΔΕΕΦ Α 1026204 ΕΞ 2016
https://drive.google.com/file/d/0BzoIdHD7-U3pV2Z2QUllSjRfeFU/view?usp=sharing

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *