Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

Σενάρια για ενιαία φορολογική κλίμακα για τα φετινά εισοδήματα. Τι σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο. Ποιες κατηγορίες εισοδήματος μπορούν να υπαχθούν στην ενιαία κλίμακα και ποιες θα μείνουν εκτός. Όλο το υπό εξέταση σχέδιο 
 To ενδεχόμενο θέσπισης ενιαίας φορολογικής κλίμακας, σε ό,τι αφορά τη φορολογία εισοδήματος, φαίνεται πως εξετάζει σοβαρά για τη φετινή χρονιά το οικονομικό επιτελείο.

Πρόκειται επί της ουσίας για σχέδιο φορολόγησης του συνόλου των εισοδημάτων που θα έχουν φέτος οι φορολογούμενοι με μια ενιαία, κλίμακα φόρου. Τις σχετικές προαναγγελίες έκανε ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, γνωστοποιώντας πως εξετάζονται διάφορες επιλογές, χωρίς ωστόσο να έχουν ληφθεί ακόμη οριστικές αποφάσεις.
Το υπό εξέταση σχέδιο για τα φετινά εισοδήματα φέρεται να προβλέπει ενιαία φορολογική κλίμακα για τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, όσους έχουν εισοδήματα από ενοίκια. Άλλες πληροφορίες θέλουν στην ίδια φορολογική κλίμακα να επιχειρείται και υπαγωγή των ελεύθερων επαγγελματιών, πρόταση όμως η οποία φαίνεται να προσκρούει στις αντιρρήσεις των δανειστών.
Στόχος, ωστόσο, του οικονομικού επιτελείου είναι η θέσπιση μιας ενιαίας φορολογικής κλίμακας, με περισσότερους συντελεστές και κλιμάκια, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα κάθε κατηγορία εισοδήματος φορολογείται αυτοτελώς, με ξεχωριστή κλίμακα.
Δείτε ολόκληρο το άρθρο του news 247.gr
 http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/forologia/ti-tha-allaksei-sth-forologia-eisodhmatos.3847395.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *