Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015

12 ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΟ 2015

Αλλάζει ο φετινός λογαριασμός της Εφορίας για τον φόρο εισοδήματος για αγρότες, μικρομεσαίους, ελεύθερους επαγγελματίες, ενοίκια, τόκους καταθέσεων, εκπτώσεις φόρου και μισθωτούς με μπλοκάκια. Νέο καθεστώς ισχύει και για το «πόθεν έσχες» και τα τεκμήρια διαβίωσης.
Αλλαγές στο «πόθεν έσχες», στη φορολογία για αγρότες, μικρομεσαίους, ελεύθερους επαγγελματίες, ενοίκια, τόκους καταθέσεων, εκπτώσεις φόρου, μισθωτούς με «μπλοκάκια» και παροχές σε είδος για τα εισοδήματα του 2015 που θα δηλωθούν φέτος φέρνει ο κώδικας φορολογίας.
Ειδικότερα:
Τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων. Ολα τα χρήματα που δαπάνησαν το 2014 τα φυσικά πρόσωπα για την ανέγερση οικοδομών, για αγορές ακινήτων, μετοχών εισηγμένων ή μη στο Χρηματιστήριο, ομολόγων και εντόκων γραμματίων του ελληνικού Δημοσίου, για σύσταση επιχειρήσεων και για συμμετοχή σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου εταιρειών θεωρούνται πλέον «τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων» και λαμβάνονται υπόψη από την Εφορία για τον τεκμαρτό προσδιορισμό του ετήσιου φορολογητέου εισοδήματος.  .......

Δείτε ολόκληρο το άρθρο του έθνους.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64159231

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *