Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΤΟΥ Φ.Π.Α.

Κατατέθηκε προ ολίγου στην Βουλή η τροπολογία (Αριθ. 2113/181/13.5.2019) για την μείωση των συντελεστών του Φ.Π.Α. με τίτλο "Αντικατάσταση του Παραρτήματος ΙΙΙ του Κώδικα Φ.Π.Α.." στο Σ/Ν  του Υπουργείου   Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης   με θέμα " Ρύθμιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, τη Φορολογική Διοίκηση και τους ΟΤΑ α' βαθμού, Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές διατάξεις, Ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων και άλλες διατάξεις."
Ειδικότερα,
Με την τροπολογία  αυτή μετατάσσονται σε χαμηλότερο συντελεστή Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.), διάφορα αγαθά και υπηρεσίες.
Μεταξύ άλλων, μετατάσσονται σε μειωμένο συντελεστή Φ.Π.Α. (13%) από είκοσι τέσσερα τοις εκατό (24%) που ισχύει σήμερα: ί) είδη λαδιών, παρασκευάσματα κρεάτων και ψαριών, κακάο, ζύμες, αλάτι, ξύδια κ λπ.,
ίϊ) η παροχή υπηρεσιών από οικοτροφεία, δομές για άτομα με ειδικές ανάγκες και δομές που παρέχουν κατάλυμα σε άτομα με νοητική υστέρηση, ψυχικές διαταραχές και χρήση ουσιών,
ίϋ) η εκμετάλλευση καφενείων, καφετεριών, ζαχαροπλαστείων, εστιατορίων, ψητοπωλείων, οινομαγειρείων και λοιπών συναφών προς αυτές επιχειρήσεων, πλην των κέντρων διασκέδασης, με εξαίρεση τη διάθεση αλκοολούχων και μη αλκοολούχων ποτών, χυμών και ροφημάτων.
Επίσης, μειώνεται από δεκατρία τοις εκατό (13%) που είναι σήμερα σε έξι τοις εκατό (6%): ο συντελεστής του φόρου για την ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο.

Τα ανωτέρω ισχύουν από 20.5.2019.
Δείτε την τροπολογία Eδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *