Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Δ.Τ. ΑΑΔΕ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΕΛΟΥΣ ΠΛΟΙΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΠΛΟΙΩΝ E-TEPAI


                                        Αθήνα, 09 Μαΐου 2019  
                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) ανακοινώνει ότι από σήμερα, 09/05/2019, είναι διαθέσιμη στον ιστότοπό της, στην ενότητα , eTEPAI (https://www.aade.gr/polites/etepai), η ηλεκτρονική εφαρμογή για το ΤΕΠΑΗ (Τέλος Πλοίων Αναψυχής και Ημερόπλοιων). Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη και στην αγγλική γλώσσα.

Η πληρωμή του ΤΕΠΑΗ πραγματοποιείται με όλους τους διαθέσιμους ηλεκτρονικούς τρόπους.
Το ΤΕΠΑΗ αφορά όλα τα πλοία άνω των επτά (7) μέτρων: α) ιδιωτικά πλοία αναψυχής, β) επαγγελματικά πλοία αναψυχής ολικής ναύλωσης του ν. 4256/14, γ) επαγγελματικά τουριστικά ημερόπλοια του ν. 4254/14 και δ) πλοία που έχουν χαρακτηριστεί επαγγελματικά σύμφωνα με το δίκαιο άλλης χώρας και για το λόγο αυτό επιβαρύνονται με ΤΕΠΑΗ ως ιδιωτικά πλοία αναψυχής.

Στην ενότητα , eTEPAI  έχουν επίσης αναρτηθεί επικαιροποιημένες συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις, στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα, αναφορικά με ζητήματα υπολογισμού και πληρωμής του ΤΕΠΑΗ, καθώς και ενημερωτικό φυλλάδιο (μπροσούρα) στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική και τουρκική γλώσσα.

Τέλος επισημαίνουμε ότι όλα τα πλοία που βρίσκονται σήμερα, 09/05/2019, πρώτη ημέρα εφαρμογής του ΤΕΠΑΗ, στα ελληνικά χωρικά ύδατα, έχουν περιθώριο δέκα ημερών, δηλαδή έως και 18/05/2019, για να καταβάλλουν το ΤΕΠΑΗ του μηνός Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *