Κυριακή 5 Μαΐου 2019

Ν.4609/2019-Ο ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΦΟΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Δημοσιεύθηκε ο  Ν. 4609 /2019 ΦΕΚ 67/3.5.2019 τεύχος Α' του Υπουργείου Άμυνας με θέμα "Ρυθμίσεις μέριμνας προσωπικού Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατολογίας, Στρατιωτικής Δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις" 
Ειδικότερα,
- Με το άρθρο 52 επεκτείνεται από 1.5.2019 ο μειωμένος συντελεστής πέντε τοις εκατό (5%) του ειδικού φόρου στις διαφημίσεις που προβάλλονται από την τηλεόραση στο σύνολο των τηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης.
(Σήμερα ο εν λόγω συντελεστής ισχύει αποκλειστικά για τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης που κατέχουν άδεια λειτουργίας χορηγηθείσα από το Ε.Σ.Ρ., για αυτά που έχουν υπογράψει σύμβαση παραχώρησης με το Ελληνικό Δημόσιο, καθώς και για αυτά της ΕΡΤ Α.Ε., ενώ για τα υπόλοιπα μέσα ισχύει συντελεστής 20%).
-Με το άρθρο 57 τροποποιούνται - συμπληρώνονται διατάξεις του ν.4548/2018 σχετικά με την αναμόρφωση του δικαίου των Ανωνύμων Εταιρειών (Α.Ε.), στα εξής κατά βάση σημεία :
Καθίστανται υπόχρεοι οι αρμόδιοι ελεγκτές, για τη σύγκληση της γενικής συνέλευσης εταιρειών εισηγμένων σε ρυθμιζόμενη αγορά ή Πολυμερή Μηχανισμό Διαπραγμάτευσης (ΠΜΔ), σε περίπτωση που το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων αυτών, γίνει κατώτερο από το μισό (1/2) του κεφαλαίου, εφόσον το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) αυτών δεν προβαίνει στη συγκεκριμένη υποχρέωση.
Δίνεται η δυνατότητα υπογραφής των χρηματοοικονομικών καταστάσεων των πιστωτικών ιδρυμάτων και στο πρόσωπο ή τα πρόσωπα, στα οποία το Δ.Σ. αυτών έχει αναθέσει την ευθύνη για τη σύνταξή τους.
Κατεβάστε τον Ν.4609/2019 Eδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *