Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

Με την Α.Υ.Ο.-Πολ.1075/11.4.2011 του ΥΠΟΙΚ με θέμα "Παράταση προθεσμίας υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος οικον. έτους 2011 καθώς και της δήλωσης στοιχείων ακινήτων έτους 2011 για ορισμένες κατηγορίες υποχρέων."προβλέπονται τα παρακάτω.
Ειδικότερα,
                        ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
1. Η υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους του άρθρου 62 του ν.2238/1994, (ατομικές επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες που τηρούν βιβλία Γ΄κατηγορίας του Κ.Β.Σ., εφόσον η διαχειριστική τους περίοδος έληξε μέσα στους μήνες Νοέμβριο ή Δεκέμβριο του έτους 2010), η οποία λήγει την 18η Απριλίου 2011, ολοκληρώνεται μέσα σε έντεκα (11) εργάσιμες ημέρες, με εξαίρεση την 26η Απριλίου 2011, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του αριθμού φορολογικού μητρώου του φορολογούμενου, με αρχή για το ψηφίο 1 την 18η Απριλίου 2011 και λήξη για τα ψηφία 60, 70, 80, 90 και 00 την 5η Μαΐου 2011.
2. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων των υποχρέων της παραγρ. 4 του άρθρου 2 του Κ.Φ.Ε., (Ο.Ε., Ε.Ε., κοινωνίες, κοινοπραξίες, κλπ. που τηρούν βιβλία Γ΄ κατηγορίας του Κ.Β.Σ. και όσες έχουν ως αντικείμενο εργασιών την αντιπροσώπευση ή πρακτόρευση ασφαλιστικών εταιριών ή τη μεσιτεία ασφαλειών ή αν συμμετέχουν σε εταιρεία ή κοινοπραξία με Γ΄ κατηγορίας βιβλία του Κ.Β.Σ.), που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 64 του Κ.Φ.Ε., η οποία λήγει στις 15 Απριλίου 2011 ανεξαρτήτως Α.Φ.Μ., εφόσον οι δηλώσεις υποβάλλονται μέσω Δ.Ο.Υ., στην περίπτωση υποβολής μέσω διαδικτύου, ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία η 28η Απριλίου 2011 ανεξαρτήτως Α.Φ.Μ.
3. Σε περιπτώσεις που καθίσταται αδύνατη η επικοινωνία με το ειδικό δίκτυο του TAXISNET ή στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων των ατομικών επιχειρήσεων των ελεύθερων επαγγελματιών και των εταιριών (Ο.Ε., Ε.Ε., Κοινοπραξιών, Κοινωνιών κ.τ.λ.) και λόγω της υποχρεωτικής εφαρμογής για πρώτη φορά υποβολής των δηλώσεων τους μέσω του διαδικτύου, παρέχεται η ευχέρεια υποβολής των δηλώσεων αυτών στις Δ.Ο.Υ., εντός πέντε εργάσιμων ημερών από την καταληκτική ημερομηνία λήξης των δηλώσεων μέσω διαδικτύου.
4. Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων έτους 2011, που υποβάλλονται στη Δ.Ο.Υ., ορίζεται στις ίδιες ημερομηνίες με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους της παραγράφου 1 της παρούσης.
5. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *