Σάββατο, 9 Αυγούστου 2014

Ν.4281/2014 Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 160/8.8.2014 τεύχος Α΄  ο Νόμος 4281/2014 με θέμα "Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, οργανωτικά θέματα Υπουργείου Οικονομικών και άλλες διατάξεις"
Ειδικότερα,
Ο νόμος  αυτός προβλέπει,
1.Την απενεργοποίηση του ΑΦΜ εάν υφίστανται αντικειμενικά στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι ο φορολογούμενος έχει παύσει να ασκεί οικονομική δραστηριότητα ή ότι διαπράττει φοροδιαφυγή ή άλλο αδίκημα 
2.Την κατάργηση της εκκαθαριστικής δήλωσης στο τέλος του έτους για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που υπάγονται στον ΦΠΑ. 
3.Την ενίσχυση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων με τη σύσταση 400 οργανικών θέσεων προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της και να λειτουργήσει ομαλά η Φορολογική Διοίκηση.
4. Οι δαπάνες αγοράς αγαθών και λήψης υπηρεσιών  καθώς και τα έξοδα ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης που αφορούν το οικονομικό έτος 2014, λαμβάνονται υπόψη για τον προσδιορισμό του φόρου ακόμη και στην περίπτωση που συμπεριληφθούν σε εκπρόθεσμες αρχικές ή τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος.
5.Την αναστολή των προθεσμιών για την άσκηση και την εξέταση της  ενδικοφανούς προσφυγής
6. Την απαλλαγή από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης και καταβολής Φ.Π.Α  που διέπει τις μικρές επιχειρήσεις  που έχουν ακαθάριστα έσοδα μέχρι 10.000 €

  Δείτε τον Ν.4281/2014.
https://docs.google.com/file/d/0BzoIdHD7-U3pdkQ3REYzdFhqZVE/edit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *