Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΙΠΛΟ ΧΑΡΑΤΣΙ! ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΩΝ Ι.Χ ΚΑΙ Ο ΦΟΡΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ

Μεγάλα ποσά φόρου θα κληθούν να πληρώσουν μέχρι το τέλος του έτους χιλιάδες φορολογούμενοι που έχουν στην κατοχή τους αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, αφού μαζί με τα τέλη κυκλοφορίας του έτους 2014 θα κληθούν να πληρώσουν και τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης.
Αυτό σημαίνει, ότι όσοι διαθέτουν Ι.Χ. αυτοκίνητο από 1.929 και μέχρι 4.700 κυβικά εκατοστά θα πρέπει να καταβάλουν στο τελευταίο δίμηνο του έτους φόρους που θα κυμαίνονται από 947 έως 5.140 ευρώ καθώς θα φορολογηθούν διπλά, με τέλη κυκλοφορίας και φόρο πολυτελούς διαβίωσης. Από τον φόρο δεν γλιτώνουν οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων που τα πούλησαν εντός του 2013 ή κατέθεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας στα τέλη του περασμένου έτους, αφού το μέτρο ισχύει αναδρομικά από τη χρήση του 2012.
Ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης επιβάλλεται σε Ι.Χ. αυτοκίνητα 1.929 κυβικών εκατοστών και άνω, σε πισίνες και αεροσκάφη και υπολογίζεται ότι θα αποφέρει έσοδα ύψους 136 εκατ. ευρώ ετησίως. Ο νέος φόρος θα βεβαιωθεί με ξεχωριστό εκκαθαριστικό σημείωμα και η αποστολή των σημειωμάτων στους φορολογούμενους που έχουν στην κατοχή τους αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού, πισίνα ή αεροσκάφος αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Οκτωβρίου..........
πηγή.http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113110006

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *