Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

402 ΗΜΕΡΕΣ Ο ΜΕΣΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΠΑ

Πολύ μεγάλες καθυστερήσεις από τις περισσότερες ΔΟΥ - Αμεση διεκπεραίωση ζητεί ο γ.γ. Δημοσίων Εσόδων
Μέχρι δύο χρόνια και πενήντα ημέρες πρέπει να περιμένουν αρκετές επιχειρήσεις για να λάβουν την επιστροφή ΦΠΑ που δικαιούνται, καθώς οι περισσότερες ΔΟΥ έχουν αγνοήσει επιδεικτικά την εντολή του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρη, σύμφωνα με την οποία οι επιστροφές πρέπει να ολοκληρώνονται εντός 90 ημερών.
Την ώρα που η αγορά εξακολουθεί να βυθίζεται στον έκτο χρόνο ύφεσης και η ρευστότητα να «αγνοείται», παρά την καθημερινή προσπάθεια των κυβερνητικών στελεχών να πείσουν περί του αντιθέτου, οι περισσότερες εφορίες της χώρας, λόγω κυρίως της έλλειψης προσωπικού που ούτε με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα, δίνουν τη «χαριστική βολή» σε δεκάδες χιλιάδες υγιείς επιχειρήσεις.
Το αποτέλεσμα φυσικά είναι μέσα σε μια εβδομάδα οι αιτήσεις επιστροφών ΦΠΑ να αυξηθούν έως και 10,41%, φθάνοντας προχθές, 9/9, τις 12.442, από τις 11.269 που ήταν στις 2 Σεπτεμβρίου, ενώ το συνολικό ποσό προς επιστροφή ανήλθε σε 1,1 δισ. από 987,3 εκατ.  που ήταν μια εβδομάδα πριν και το μέσο χρόνο αναμονής να φθάνει τις 402 ημέρες!............
πηγή http://www.naftemporiki.gr/finance/story/696549

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *