Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣHΣ ΕΙΣΡΟΩΝ-ΕΚΡΟΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

17.9.2013 
Ανακοινώνεται η έναρξη λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης εισροών-εκροών καυσίμων στις ψηφιακές υποδομές της ΓΓΠΣ. Η πρώτη φάση του συστήματος περιλαμβάνει την ένταξη των πρατήριων υγρών καυσίμων, μέσα από τη δημιουργία των αντίστοιχων μητρώων, καθώς και την υπηρεσία υποδοχής στοιχείων εισροών-εκροών για τα πρατήρια υγρών καυσίμων.
Η λειτουργία της πρώτης φάσης θα ξεκινήσει με τη διάθεση της υπηρεσίας μητρώου προς τους εγκαταστάτες και τους ιδιοκτήτες/εκπροσώπους για τα πρατήρια υγρών καυσίμων. Η υπηρεσία μητρώου θα είναι διαθέσιμη από την Τετάρτη 18/09/2013. 
Οι παραπάνω ομάδες χρηστών μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο σύστημα με χρήση των στοιχείων πιστοποίησης (όνομα χρήστη και κωδικός προσβασης) TAXISNET, από την ιστοσελίδαhttps://www1.gsis.gr/fuelmgt/Οι οδηγίες χρήσης της υπηρεσίας μητρώου για εγκαταστάτες και πρατήρια υγρών καυσίμων στο σύστημα Εισροών-Εκροών θα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδαhttps://www1.gsis.gr/fuelmgt/Docs/help.html?cls=file 
Για περισσότερες πληροφορίες οι χρήστες θα μπορούν να αποταθούν: 
·         στην ιστοσελίδα http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/Help/FAQs.html 
·         στην ιστοσελίδαhttp://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/Services/epixeiriseis.html
Και στις δυο ιστοσελίδες, ο χρήστης επιλέγει τη θεματική «Σύστημα Εισροών-Εκροών Καυσίμων» η οποία θα περιέχει ενημερώσεις για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τον εν λογω σύστημα.
Τονίζεται ότι η συμπλήρωση όλων των απαιτούμενων στοιχείων μητρώου εισροών-εκροών για εγκαταστάτες και πρατήρια είναιυποχρεωτική.
Το υποσύστημα υποδοχής στοιχείων εισροών-εκροών από τα πρατήρια θα είναι διαθέσιμο κατά προσέγγιση εντός 3 εβδομάδων από τη διάθεση της υπηρεσίας μητρώου. Η χρήση του από τις εγκατεστημένες συστήματα εισροών-εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων προϋποθέτει: 
·         Την προσαρμογή της εγκατεστημένης διάταξης στην επικαιροποιημένη έκδοση του μορφότυπου σχήματος των αποστελλόμενων στοιχείων (αρχείο XSD) για το σύστημα εισροών-εκροών. Ενημερωμένες εκδόσεις του αρχείου αυτού θα είναι διαθέσιμες στη θεματική των παραπάνω ιστοσελίδων. 
·         Την οριστικοποίηση της υποβολής των στοιχείων μητρώου από εγκαταστάτες για κάθε πρατήριο που βρίσκεται σε ετοιμότητα διασύνδεσης με το υποσύστημα υποδοχής στοιχείων της ΓΓΠΣ.
Επισημαίνεται ότι το παραπάνω σύστημα, ως νέα υπηρεσία, υπόκειται σε διαρκείς βελτιώσεις (στάδιο τελικών δοκιμών χρήστη) και άρα ενδέχεται να μεταβληθεί, ως προς τη δομή και τον μορφότυπο των στοιχείων. Για το λόγο αυτό η επερχόμενη υπηρεσία υποδοχής στοιχείων από τις διατάξεις εισροών-εκροών των πρατηρίων, θα είναι διαθέσιμη σε πιλοτική/δοκιμαστική λειτουργία (test mode availability) για περίοδο 30 ημερών, πριν την έναρξη πλήρους παραγωγικής λειτουργίας της.
Σε κάθε περίπτωση για προβλήματα και ερωτήματα που δεν απαντώνται από τα παραπάνω, οι χρήστες μπορούν να αποταθούν στην ιστοσελίδα https://www1.gsis.gr/inquiry/newInquiry.htmεπιλέγοντας τη θεματική «Σύστημα Εισροών-Εκροών Καυσίμων».  
Εναλλακτικά, υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησης των χρηστών και από το κέντρο εξυπηρέτησης συναλλασσομένων της ΓΓΠΣ, στο τηλέφωνο 15515, επιλέγοντας τη θεματική «Σύστημα Εισροών-Εκροών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *