Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΑΡΙΘΜΟΥ Φ.Ι.Χ ΣΕ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Με την Δ.Λ Αρ. Πρωτ.: Δ15Β 1143409 ΕΞ 2013 του ΥΠΟΙΚ με θέμα  "Αναγραφή αριθμού Φ.Ι.Χ. σε δελτίο αποστολ ής"  διευκρινίζονται ότι.
Ειδικότερα,
  Απαντώντας στην από 08/08/2013 αίτη ση σας, αναφορικά με την υποχρέωση ή μη αναγραφής του αριθμού Φ.Ι.Χ. στο δελτίο αποστολής, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
Από τις διατάξεις της περ. γ' της παραγράφου 5 του άρθρου 5 του Κ.Φ.Α.Σ.(ν.4093/2012) προκύπτει ότι στο δελτίο αποστολής αναγράφεται ο αριθμός κυκλοφορίας του πρώτου χρησιμοποιούμενου, κατά τη μεταφορά αγαθών, φορτηγού αυτοκινήτου δημόσιας ή ιδιωτικής χρήσεως.
Κατά συνέπεια, στο δελτίο αποστολής που εκδίδει η εταιρεία αποθήκευσης για εμπορεύματα που παραδίδει στη "ράμπα" της δεν αναγράφεται αριθμός κυκλοφορίας φορτηγού αυτοκινήτου δεδομένου ότι, με την παράδοση αυτή δεν μεταφέρονται αγαθά με φορτηγό αυτοκίνητο.
Αντίθετα για τις μεταφορές αγαθών από τη "ράμπα" της εταιρείας αποθήκευσης με φορτηγό αυτοκίνητο στο δελτίο αποστολής που εκδίδεται πρέπει να αναγράφεται ο αριθμός κυκλοφορίας του φορτηγού αυτοκινήτου.

                       Ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Διεύθυνσης
                                                Ε υ θ ύ μ ι ο ς Σ α ι τ η ς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *