Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΓΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ(Π.Α)

  

Κατατέθηκε στην Βουλή  Σ/Ν  του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης
με θέμα " Κώδικας Ψηφιακής Διακυβέρνησης (Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/2102 και της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1024) -Κώδικας Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (Ενσωμάτωση στο ελληνικό δίκαιο της Οδηγίας (ΕΕ) 2018/1972) και άλλες διατάξεις Ειδικότερα, 

 Ι.α. Προσδιορίζονται ο σκοπός και το πεδίο εφαρμογής των προτεινομένων ρυθμίσεων και επανακαθορίζονται οι γενικές αρχές ψηφιακής διακυβέρνησης

.Προβλέπεται ότι, οι φορείς του δημόσιου τομέα υποχρεούνται, κατά το σχεδιασμό και την παραγωγική λειτουργία των πληροφοριακών συστημάτων να λαμβάνουν τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και να μεριμνούν για τη διασφάλιση της ψηφιακής προσβασιμότητας σε άτομα με αναπηρία, με την προμήθεια των αντίστοιχων πληροφοριακών συστημάτων και υπηρεσιών,

β. Επανακαθορίζεται η σύνθεση της Συντονιστικής Επιτροπής Ψηφιακού Μετασχηματισμού (άρθρο 35 του ν.3979/2011), στην οποία μετέχουν εφεξής και εμπειρογνώμονες - ιδιώτες, εφόσον κρίνεται αναγκαίο, στους οποίους καταβάλλεται αποζημίωση σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (άρθρο 21 του ν.4354/2015).


γ. Ρυθμίζονται εκ νέου θέματα σχετικά με το Εκτελεστικό Δίκτυο Ψηφιακού Μετασχηματισμού, τον 

ετήσιο Διαγωνισμό Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την απονομή των σχετικών βραβείων.

Ειδικότερα, για τη συμμετοχή στον εν λόγω διαγωνισμό των φυσικών ή νομικών προσώπων της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, υποβάλλονται προτάσεις αυτών σε ειδική πλατφόρμα που δημιουργείται και φιλοξενείται προς τούτο στο Κυβερνητικό Νέφος (G-Cloud), ενώ ορίζεται η υπηρεσία του οικείου
Υπουργείου που είναι αρμόδια για την επιχειρησιακή λειτουργία της εν λόγω
πλατφόρμας.  

                                                                                      

 (άρθρα 1 -10) 

 2. Καθιερώνεται Προσωπικός Αριθμός (Π.Α.) ως αριθμός υποχρεωτικής επαλήθευσης της ταυτότητας των φυσικών προσώπων στις συναλλαγές τους με τους φορείς του δημόσιου τομέα, κατά τα ειδικότερα προβλεπόμενα.
Ορίζεται η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακοί Συστημάτων και Δημόσιας Διοίκησης (Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ.) ως υπεύθυνη επεξεργασίας για τους σκοπούς της εν λόγω επαλήθευσης ταυτότητας, τηρεί δε Μητρώο Προσωπικού Αριθμού, με το συγκεκριμένο περιεχόμενο και σύμφωνα με τα οριζόμενα.
(άρθρο 11)
3.α. Ρυθμίζονται εκ νέου θέματα σχετικά με την έκδοση και τη διακίνηση ηλεκτρονικών δημοσίων εγγράφων.
β. Παράλληλα, εισάγονται νέες διατάξεις αναφορικά με τα ηλεκτρονικά ιδιωτικά έγγραφα και δικονομικές ρυθμίσεις για τα ηλεκτρονικά δημόσια έγγραφα.

 (άρθρα 12 -16)
 

4.α. Θεσπίζονται κανόνες για την παροχή νέων ψηφιακών δημόσιων υπηρεσιών και την τροποποίηση των υφιστάμενων, προβλέπεται δε, η τήρηση στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη (Ε.Ψ.Π.) της Δημόσιας Διοίκησης, θυρίδων φορέων, όπου τηρούνται τα σχετικά έγγραφα που εκδίδονται μέσα από την Ε.Ψ.Π.
Ορίζονται οι αρμόδιες Υπηρεσίες για την παραγωγική και την επιχειρησιακή λειτουργία και τον τεχνικό σχεδιασμό της Ε.Ψ.Π.
β. Επαναλαμβάνονται οι κείμενες διατάξεις σχετικά με την υποχρέωση διατήρησης δικτυακών τόπων (ιστοσελίδων) από όλους τους φορείς του δημόσιου τομέα.

 (άρθρα 17 - 35)
5. Κωδικοποιούνται συγκεκριμένες διατάξεις της Οδηγίας (EE) 2016/2102 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου 2016, που έχουν ήδη ενσωματωθεί στην ελληνική νομοθεσία, με το ν.4591/2019 και οι οποίες αναφέρονται στην ψηφιακή προσβασιμότητα των οργανισμών του δημόσιου τομέα σε ιστότοπους και σε εφαρμογές για φορητές συσκευές, προκειμένου οι υπηρεσίες τους να καταστούν περισσότερο προσβάσιμες στους χρήστες και ιδίως στα άτομα με αναπηρία.
Προς τούτο, προβλέπεται η συνεργασία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με πανεπιστημιακούς και ερευνητικούς φορείς, για την ανάπτυξη σχετικών οδηγών εφαρμογής

. (άρθρα 36 - 47)

 Κατεβάστε το Σ/Ν  Εδώ

Κατεβάστε την Αιτιολογική Έκθεση Εδώ.

1 σχόλιο:

  1. Γεια σας και Καλώς ήλθατε στο Spotlight Global Financial Services, Το όνομά μου είναι Claudia Klein, είμαι δανειστής και επίσης χρηματοοικονομικός σύμβουλος.

    Χρειάζεστε απόλυτα οικονομική ενίσχυση; Χρειάζεστε δάνειο για διάφορους σκοπούς; αν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου μέσω | spotlightglobalservices@gmail.com | ή στείλτε μας μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | και έχετε ένα δάνειο στον λογαριασμό σας εντός 24 ωρών, επειδή παρέχουμε Εξαιρετικές Υπηρεσίες δανείου σε όλο τον κόσμο.

    Προσφέρουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου (Προσωπικό Δάνειο, Επιχειρηματικό Δάνειο και πολλά άλλα), προσφέρουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια και επίσης μπορείτε να δανειστείτε έως και 15 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία μου θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια ποικιλία στόχων με ένα ευρύ φάσμα προϊόντων δανείου.

    Γνωρίζουμε ότι η λήψη νόμιμου δανείου ήταν ανέκαθεν τεράστιο πρόβλημα Για άτομα που έχουν οικονομικό πρόβλημα και χρειάζονται λύση σε αυτό, πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να λάβουν μετοχικό δάνειο από τις τοπικές τους τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω υψηλού ενδιαφέροντος επιτόκιο, ανεπαρκής ασφάλεια, αναλογία χρέους προς εισόδημα, χαμηλό πιστωτικό αποτέλεσμα ή άλλους λόγους.

    Όχι περισσότεροι χρόνοι αναμονής ή άγχος τραπεζικές επισκέψεις Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να λάβετε δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου το χρειάζεστε.

    Παρέχουμε 24ωρες υπηρεσίες δανείου παγκόσμιας κλάσης. Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Αποστολή email σε | spotlightglobalservices@gmail.com | ή στείλτε μας μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 |

    Η οικογένειά σας, οι φίλοι και οι συνάδελφοί σας δεν χρειάζεται να γνωρίζουν ότι έχετε χαμηλά μετρητά, Απλώς γράψτε μας και θα λάβετε δάνειο.

    Η οικονομική σας ελευθερία είναι στα χέρια σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *