Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Α.1206/2020-ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΑΛΛΑΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΦΟΡΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

 

Με  την  Α.1206/21.9.2020  της  Aνεξάρτητης  Αρχής  Δημοσίων  Εσόδων (ΑΑΔΕ) - που δημοσιεύθηκε στο  ΦΕΚ 4173/28.9.2020 τεύχος  Β-' με θέμα "  Εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 15 του ν. 3091/2002 (Α΄ 330) για τον ειδικό φόρο επί των ακινήτων - απαιτούμενα δικαιολογητικά και διαδικασία χορήγησης των απαλλαγών " ορίζονται   τα  ακόλουθα.  Ειδικότερα,  αποφασίζουμε: 

                      Άρθρο 1 

           Απαιτούμενα δικαιολογητικά εξαίρεσης 

      Για την εξαίρεση από την καταβολή του ειδικού φόρου επί των ακινήτων, σύμφωνα με τις παραγράφους 2, 3 και 4 του άρθρου 15 του ν.3091/2002, όπως ισχύει, απαιτείται να τηρούνται κατ’ έτος από τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες, που εμπίπτουν στις ανωτέρω διατάξεις, τα εξής δικαιολογητικά, ανά περίπτωση, που θα αναφέρονται στην 1η Ιανουαρίου του έτους φορολογίας και τα οποία θα πρέπει να επιδεικνύονται ή να προσκομίζονται στη φορολογική διοίκηση όποτε ζητηθούν: 

      1. Περίπτωση α) παραγράφου 2 άρθρου 15 

       Για εταιρείες των οποίων οι μετοχές βρίσκονται σε διαπραγμάτευση σε ρυθμιζόμενη αγορά ή πολυμερή μηχανισμό διαπραγμάτευσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4514/2018 (Α΄14), που πρέπει να εποπτεύονται από αρχή διαπιστευμένη στον IOSCO (International Organization of Securities Commissions, Διεθνής Οργανισμός Επιτροπών Κεφαλαιαγοράς), βεβαίωση της αρχής αυτής, από την οποία να προκύπτει ότι οι μετοχές της εταιρείας βρίσκονται σε διαπραγμάτευση σε ρυθμιζόμενη αγορά ή πολυμερή μηχανισμό διαπραγμάτευσης σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4514/2018. Τα ανωτέρω εφαρμόζονται και για τις εταιρείες των οποίων οι μετοχές βρίσκονται στην κατηγορία διαπραγμάτευσης «Σε αναστολή» και μέχρι την τυχόν οριστική διαγραφή τους

      2. Περίπτωση β) παραγράφου 2 άρθρου 15

      α) Για εταιρείες οι οποίες ασκούν εμπορική, μεταποιητική, βιομηχανική, βιοτεχνική ή παροχής υπηρεσιών δραστηριότητα στην Ελλάδα, φωτοαντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του τρέχοντος φορολογικού έτους και των συνυποβαλλόμενων με αυτή δηλώσεων και εντύπων, από τα οποία προκύπτει ότι το σύνολο των ακαθάριστων εσόδων της εταιρείας από την άσκηση εμπορικής, μεταποιητικής, βιομηχανικής, βιοτεχνικής ή παροχής υπηρεσιών δραστηριότητας στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερο των ακαθάριστων εσόδων από ακίνητα. Για τις ανάγκες του ειδικού φόρου: 

      α1) Στα ακαθάριστα έσοδα δεν συνυπολογίζονται τα εισοδήματα από μερίσματα, τόκους και δικαιώματα, όπως αυτά ορίζονται στα άρθρα 36, 37 και 38 του ν. 4172/2013 (Α΄167).

       α2) Ως έσοδα από ακίνητα θεωρούνται αυτά τα οποία προέρχονται από εκμίσθωση ή υπεκμίσθωση ή δωρεάν παραχώρηση ακινήτων. Για τις ανάγκες του ειδικού φόρου δεν θεωρείται εισόδημα από ακίνητα το εισόδημα που προέρχεται από συμβάσεις μίσθωσης με παράλληλη παροχή υπηρεσιών, ενδεικτικά καθαριότητας, ασφάλειας, φύλαξης, όπως είναι δυνατόν να ισχύει σε εμπορικά κέντρα ή σε χώρους εκδηλώσεων. 

       α3) Ιδιοχρησιμοποιούμενο θεωρείται το ακίνητο, το οποίο εν τοις πράγμασι χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για την άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας του νομικού προσώπου, κυρίου ή επικαρπωτή του ακινήτου. 

        β) Για εταιρείες οι οποίες ανεγείρουν κτίρια ή άλλες εγκαταστάσεις που πρόκειται να ιδιοχρησιμοποιήσουν για την άσκηση βιομηχανικής, τουριστικής ή εμπορικής γενικώς επιχείρησης: 

        β1) Βεβαίωση από την αρμόδια για την έκδοση της οικοδομικής άδειας δημόσια υπηρεσία, από την οποία προκύπτει ότι έχει κατατεθεί το σύνολο των απαιτούμενων δικαιολογητικών για την έκδοση αρχικής οικοδομικής άδειας καθώς και η ημερομηνία κατάθεσής τους. 

        β2) Φωτοαντίγραφα των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και των συνυποβαλλομένων με αυτή δηλώσεων και εντύπων, για χρονικό διάστημα δέκα (10) ετών από την κατάθεση των δικαιολογητικών για την έκδοση της αρχικής οικοδομικής άδειας.

        β3) Φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης έναρξης εργασιών της εταιρείας ή μεταβολής δραστηριότητας, από την οποία προκύπτει η βιομηχανική ή τουριστική ή εμπορική δραστηριότητα, συνοδευόμενη από υπεύθυνη δήλωση, με την οποία βεβαιώνεται ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί περαιτέρω μεταβολή αυτής. Επιπλέον, φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης μεταβολής, από την οποία προκύπτει ότι το ανεγερθέν κτίριο ή εγκατάσταση έχει δηλωθεί ως εγκατάσταση (έδρα, υποκατάστημα, αποθήκη) της εταιρείας, αμέσως μετά την αποπεράτωσή του. 

         β4) Φωτοαντίγραφο της άδειας λειτουργίας ή εγκατάστασης, κατά περίπτωση, ανάλογα με το είδος της δραστηριότητας, η οποία πρέπει να έχει εκδοθεί εντός χρονικού διαστήματος επτά ετών από την κατάθεση των δικαιολογητικών στην αρμόδια υπηρεσία για την έκδοση της αρχικής οικοδομικής άδεια

Δείτε ολόκληρη την  Α.1206/2020  Εδώ.

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΑΝΔΕΣ ΜΟΥ

    ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΠΗΡΑ ΔΑΝΕΙΟ 75.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΣΠΙΤΙ ΑΠΟ
    ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΝΗΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΑΝΕΙΟΥ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΣΤΑΙ sky experience loan loan
    εταιρεία. ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΥΛΟΓΕΙ τον διαχειριστή του sky
    δάνειο εμπειρίας
    ,
    Το όνομά μου είναι MARIA Είμαι από τη Φινλανδία και έψαχνα για ένα
    εταιρεία γνήσιου δανείου τους τελευταίους 5 μήνες, για αγορά κατοικίας
    το μόνο που πήρα ήταν ένα σωρό απάτες που με έκαναν να τις εμπιστευτώ και στο τέλος
    της ημέρας, μου πήραν τα λεφτά χωρίς να δώσουν τίποτα σε αντάλλαγμα, όλα
    Η ελπίδα μου χάθηκε, μπερδεύτηκα και απογοητεύτηκα, δεν το ήθελα ποτέ
    έχουν οποιαδήποτε σχέση με εταιρείες δανείων στο διαδίκτυο, οπότε πήγα
    δανειστεί κάποια χρήματα από τον α
    φίλη, της είπα όλα όσα συνέβησαν και είπε ότι μπορεί να με βοηθήσει, αυτό
    Γνωρίζει μια εταιρεία δανεισμού που μπορεί να με βοηθήσει με οποιοδήποτε ποσό δανείου
    που χρειαζόμουν με πολύ χαμηλό επιτόκιο 2%, που μόλις πήρε α
    δάνειο από αυτούς, μου είπε πώς να υποβάλω αίτηση για το δάνειο, το έκανα
    όπως μου είπε, έκανα αίτηση μαζί τους (
    skyexperienceloan@gmail.com) δεν πίστεψα ποτέ, αλλά προσπάθησα και στο δικό μου
    Η μεγαλύτερη έκπληξη πήρα το δάνειο μέσα σε 24 ώρες, δεν μπορούσα
    πιστεύω,
    Είμαι πάλι χαρούμενος και πλούσιος και ευχαριστώ τον Θεό για τέτοιο δάνειο
    εταιρείες σαν αυτή εξακολουθούν να υπάρχουν σε αυτές τις απάτες παντού,
    παρακαλώ συμβουλεύω όλους εκεί έξω που χρειάζονται δάνειο να πάνε για
    skyexperienceloan@gmail.com) δεν θα σας απογοητεύσουν ποτέ και
    Η ζωή σου θα αλλάξει όπως άλλαξε η δική μου. Γρήγορη επαφή
    (skyexperienceloan@gmail.com) σήμερα και πάρε το δάνειό σου από αυτούς Θεέ μου
    ευλογεί τον διαχειριστή του δανείου εμπειρίας Sky για την αυθεντική προσφορά δανείου.
    Βεβαιωθείτε ότι έχετε επικοινωνήσει με τον διαχειριστή δανείων του δάνειου εμπειρίας Sky για εσάς
    δάνειο επειδή πήρα το δάνειό μου με επιτυχία από αυτήν την εταιρεία χωρίς
    στρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *