Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ 28/8/2020 ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

Κατατέθηκε σήμερα στην Βουλή τροπολογία ( 422/57 25.7.2020) του ΥΠΟΙΚ με θέμα " Ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών." στο Σ/Ν  με τίτλο "Φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας της ελληνικής οικονομίας, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών (ΕΕ) 2017/1852, (ΕΕ) 2018/822, (ΕΕ) 2020/876, (ΕΕ) 2016/1164, (ΕΕ) 2018/1910 και (ΕΕ) 2019/475, συνεισφορά Δημοσίου για την αποπληρωμή δανείων πληγέντων δανειοληπτών λόγω των δυσμενών συνεπειών της νόσου COVID-19 και άλλες διατάξεις" με την οποία στο άρθρο 3  παρατείνεται μέχρι 28/8/2020 η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων
Ειδικότερα,
                                                                        'Αρθρο 3

Εμπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων φόρου εισοδήματος

για το φορολογικό έτος 2019

Στο τέλος του άρθρου 72 του ν.4172/2013 (Α' 167) προστίθεται νέα παράγραφος ως εξής:

«46. Οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2019 των φυσικών προσώπων του άρθρου 3 και των νομικών προσώπων ή νομικών οντοτήτων του άρθρου 45 του παρόντος Κώδικα των οποίων το φορολογικό έτος λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2019, υποβάλλονται εμπρόθεσμα μέχρι την 28η Αυγούστου 2020.

Η καταβολή του φόρου για τις δηλώσεις του προηγούμενου εδαφίου πραγματοποιείται σε οκτώ (8) ισόποσες μηνιαίες δόσεις από τις οποίες οι δύο πρώτες δόσεις καταβάλλονται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνός Αυγούστου 2020 και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των έξι (6) επόμενων μηνών.

Οταν ο φόρος που οφείλεται με βάση την εμπρόθεσμη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων καταβάλλεται εφάπαξ μέχρι την 31η Αυγούστου 2020, παρέχεται στο συνολικό ποσό του φόρου και των λοιπών συμβεβαιούμενων με αυτόν οφειλών έκπτωση δύο τοις εκατό (2%).»

Επίσης με το άρθρο 7 της τροπολογίας προβλέπεται.

α.Διευρύνονται οι περιπτώσεις κατά τις οποίες η Φορολογική Διοίκηση δύναται να αναστέλλει τη χρήση Αριθμού Φορολογικού Μητρώου ή να προβαίνει σε απενεργοποίηση αυτού και περιλαμβάνονται σε αυτές η παραβίαση ή παραποίηση ή επέμβαση κατά οποιονδήποτε τρόπο στη λειτουργία των φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών και η εγγραφή στο φορολογικό μητρώο περισσότερες φορές.

β. Αυστηροποιούνται τα διοικητικά πρόστιμα που επιβάλλονται, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα, σε περίπτωση μη τήρησης λογιστικών αρχείων και μη διαφύλαξης φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών (ΦΗΜ) και φορολογικών μνημών και αρχείων που δημιουργούν οι ΦΗΜ καθώς και παραβίασης ή παραποίησης ή επέμβασης στη λειτουργία των ΦΗΜ, καθώς και έκδοσης στοιχείων λιανικής πώλησης από ΦΗΜ, ο οποίος δεν λειτουργεί με εγκεκριμένες προδιαγραφές.

Δείτε την τροπολογία Εδώ.

3 σχόλια:

  1. Γεια σας, χρειάζεστε οικονομική υποστήριξη; χρειάζεσαι δάνειο; Είμαι η Susan Benson της Sunshine Financial Group. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος.

    Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου (προσωπικό δάνειο, επιχειρηματικό δάνειο, στεγαστικό δάνειο και πολλά άλλα). Δίνουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια, εξασφαλισμένα και ακάλυπά δάνεια με προσιτό επιτόκιο 3% ετησίως. Εάν χρειάζεστε επειγόντως ένα δάνειο, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου. Μπορείτε να μας γράψετε μέσω email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ή να μας στείλετε μήνυμα απευθείας στο WhatsApp ή στο Telegram μέσω: +447903159998 και να λάβετε απάντηση σε μια στιγμή.

    Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να βελτιώσετε τους μακροπρόθεσμους και βραχυπρόθεσμους χρηματοοικονομικούς σας στόχους, επειδή η χρηματοοικονομική σας σταθερότητα είναι ο απώτερος στόχος μας.

    Με ό, τι συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν πρόωρες οικονομικές προκλήσεις, μερικοί από αυτούς δυσκολεύονται να πάρουν δάνειο από τις τοπικές τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω υψηλού επιτοκίου, ανεπαρκούς ασφάλειας, χαμηλού πιστωτικού αποτελέσματος , λόγος χρέους προς εισόδημα και πολλούς άλλους λόγους.

    Μπορούμε να σας βοηθήσουμε με μια λύση στις οικονομικές σας προκλήσεις, απλώς γράψτε στην εταιρεία μου και θα σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας. Βοηθήσαμε πολλά άτομα και οργανισμούς που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο. Όταν υποβάλλετε αίτηση μαζί μας, υποβάλλετε αίτηση σε μια αξιόπιστη εταιρεία που ενδιαφέρεται για τις οικονομικές σας ανάγκες, ύψιστη προτεραιότητά μας είναι η οικονομική σας σταθερότητα.

    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου, στείλτε μας το αίτημα δανείου σας μέσω:
    Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) Ή
    WhatsApp: +447903159998
    Μπορείτε να μας γράψετε ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε.
    2020 © ️Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υποβάλετε αίτηση για δάνειο στο ACCESS FINANCE (accessloanfirm2030@gmail.com) με επιτόκιο 3%.

    Η NEW FINANCE είναι ευέλικτη: μπορείτε να δανειστείτε από 1000 ευρώ έως 5 εκατομμύρια ευρώ (5.000.000 ευρώ), με αντίστοιχες περιόδους αποπληρωμής από 6 μήνες έως 30 έτη. Προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα προσωπικών, επαγγελματικών, στεγαστικών και ενοποιημένων δανείων που προσαρμόζονται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες και περιστάσεις σας με επιτόκιο 3%.

    Τι πήρες:
    ; Άμεση πρόσβαση σε κεφάλαια μετά την έγκριση
    ; Ανταγωνιστικά επιτόκια
    ; Ευέλικτοι όροι αποπληρωμής
    ; Δυνατότητα ταχύτερης αποπληρωμής δανείου (επιπλέον πληρωμές μειώνουν το ποσό του δανείου)
    ; Εύκολη έγκριση εάν χρειάζεστε επιπλέον χρήματα
    ; Η πρώτη αποπληρωμή του δανείου σας θα ξεκινήσει έξι μήνες μετά την έγκριση.

    Πώς να εφαρμόσει:
    Η αίτηση για δάνειο είναι γρήγορη και εύκολη!
    Εταιρείες ή άτομα που ενδιαφέρονται να υποβάλουν αίτηση για ένα δάνειο με τη Novelty Finance που χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες

    πώς να υποβάλετε αίτηση πρέπει να ΑΠΟΣΤΟΛΗ

    E-MAIL: accessloanfirm2030@gmail.com

    Αριθμός WhatsApp: +79258159150

    Σχέση
    Κύριε Σκοτ
    accessloanfirm2030@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρειάζεστε ένα γρήγορο μακροπρόθεσμο ή βραχυπρόθεσμο δάνειο με σχετικά χαμηλό επιτόκιο έως και 2%; Προσφέρουμε επιχειρηματικό δάνειο, προσωπικό δάνειο, στεγαστικό δάνειο, δάνειο αυτοκινήτου, φοιτητικό δάνειο, δάνειο ενοποίησης χρέους Εάν ενδιαφέρεστε επικοινωνήστε μαζί μας: (dakany.endre@gmail.com)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *