Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Ε.2113/2020-ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ Ν.4172/2020 ΚΑΙ ΤΙΣ Σ.Α.Δ.Φ

Με την  Ε.2113/2020   της  Aνεξάρτητης  Αρχής  Δημοσίων  Εσόδων (ΑΑΔΕ)  με θέμα " Εφαρμογή των διατάξεων περί φορολογικής κατοικίας και μόνιμης εγκατάστασης σύμφωνα με τον ν. 4172/2013 («Κ.Φ.Ε.») και τους κανόνες των Συμβάσεων Αποφυγής Διπλής Φορολογίας Εισοδήματος και Κεφαλαίου («Σ.Α.Δ.Φ.»), και αντιμετώπιση ζητημάτων διασυνοριακών εργαζομένων σύμφωνα με τις διατάξεις των Σ.Α.Δ.Φ., στο πλαίσιο της κρίσης που προκλήθηκε λόγω της πανδημίας COVID-19. " διευκρινίζονται  τα  ακόλουθα. Ειδικότερα,                  
1. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η πανδημία COVID-19 οδήγησε στη λήψη ειδικών μέτρων, ταοποία συνίστανται, ιδίως, σε επιβολή ταξιδιωτικών περιορισμών, υποχρεωτική παραμονήστην οικία, παροχή τηλεργασίας ή/και αναστολή των συμβάσεων εργασίας. Τα εν λόγωμέτρα θέτουν περιορισμούς που αφορούν στη φυσική παρουσία των ατόμων στον χώροεργασίας τους και κατ' επέκταση, έχουν εγείρει ανησυχίες που σχετίζονται με τηνενδεχόμενη επίδραση στο καθεστώς της φορολογικής κατοικίας φυσικών και νομικών

προσώπων/οντοτήτων, αλλά και στη μόνιμη εγκατάσταση των επιχειρήσεων.

2. Στο πλαίσιο αυτό, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Ο.Ο.Σ.Α.),βάσει ανάλυσης των κανόνων του διεθνούς συμβατικού πλαισίου και των ερμηνευτικώνΣχολίων της Πρότυπης Σύμβασης του Ο.Ο.Σ.Α. (OECD Model Tax Convention on Incomeand on Capital, έκδοση 21ης Νοεμβρίου 2017, στο εξής: «Πρότυπη Σύμβαση»), εξέδωσεπρόσφατα γενικές κατευθύνσεις για την ερμηνεία τυχόν προκληθέντων φορολογικώνζητημάτων.

3. Καθώς τα εν λόγω ερμηνευτικά ζητήματα μπορεί να ανακύψουν κατά την εφαρμογήτόσο των διατάξεων του εσωτερικού δικαίου όσο και των υφιστάμενων διμερών μεταξύτης Ελλάδας και άλλων συμβαλλόμενων Κρατών συμβάσεων αποφυγής διπλής φορολογίας,οι παρεχόμενες ερμηνευτικές οδηγίες αφορούν στις έννοιες και τους ορισμούς τόσο τουισχύοντος Κ.Φ.Ε. όσο και των Σ.Α.Δ.Φ., όπως ισχύουν κατά περίπτωση. Σημειώνουμε ότι οισχύων Κ.Φ.Ε., όπως αναφέρεται στις Αιτιολογικές Εκθέσεις των άρθρων 4και 6 του ν.4172/2013 και του άρθρου 1 του ν. 4646/2019 ακολουθεί την Πρότυπη Σύμβαση και τιςκατευθυντήριες Οδηγίες του Ο.Ο.Σ.Α. Οι Σ.Α.Δ.Φ. κατισχύουν του εσωτερικού δικαίου,σύμφωνα με το άρθρο 28 του Συντάγματος, αλλά, παράλληλα, αλληλεπιδρούν με αυτό,όπου προβλέπεται, όπως αναλύεται παρακάτω.

Δείτε ολόκληρη την Ε2113/2020Εδώ.

1 σχόλιο:

  1. Γεια σας, χρειάζεστε οικονομική υποστήριξη; χρειάζεσαι δάνειο; Είμαι η Susan Benson της Sunshine Financial Group. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος.

    Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου (προσωπικό δάνειο, επιχειρηματικό δάνειο, στεγαστικό δάνειο και πολλά άλλα). Δίνουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια, εξασφαλισμένα και ακάλυπά δάνεια με προσιτό επιτόκιο 3% ετησίως. Εάν χρειάζεστε επειγόντως ένα δάνειο, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου. Μπορείτε να μας γράψετε μέσω email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ή να μας στείλετε μήνυμα απευθείας στο WhatsApp ή στο Telegram μέσω: +447903159998 και να λάβετε απάντηση σε μια στιγμή.

    Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να βελτιώσετε τους μακροπρόθεσμους και βραχυπρόθεσμους χρηματοοικονομικούς σας στόχους, επειδή η χρηματοοικονομική σας σταθερότητα είναι ο απώτερος στόχος μας.

    Με ό, τι συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν πρόωρες οικονομικές προκλήσεις, μερικοί από αυτούς δυσκολεύονται να πάρουν δάνειο από τις τοπικές τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω υψηλού επιτοκίου, ανεπαρκούς ασφάλειας, χαμηλού πιστωτικού αποτελέσματος , λόγος χρέους προς εισόδημα και πολλούς άλλους λόγους.

    Μπορούμε να σας βοηθήσουμε με μια λύση στις οικονομικές σας προκλήσεις, απλώς γράψτε στην εταιρεία μου και θα σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας. Βοηθήσαμε πολλά άτομα και οργανισμούς που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο. Όταν υποβάλλετε αίτηση μαζί μας, υποβάλλετε αίτηση σε μια αξιόπιστη εταιρεία που ενδιαφέρεται για τις οικονομικές σας ανάγκες, ύψιστη προτεραιότητά μας είναι η οικονομική σας σταθερότητα.

    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου, στείλτε μας το αίτημα δανείου σας μέσω:
    Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) Ή
    WhatsApp: +447903159998
    Μπορείτε να μας γράψετε ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε.
    2020 © ️Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *