Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

BLOOMBERG:ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΛΛΑΔΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η Ελλάδα και η Γερμανία επιδιώκουν μία συμφωνία πάνω στους όρους με τους οποίους θα συνεχιστεί η βοήθεια στην Ελλάδα, καθώς και οι δύο πλευρές διαμηνύουν την επιθυμία τους για συμβιβασμό, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά του το Bloomberg.
Όπως ανέφεραν στο πρακτορείο δύο Γερμανοί αξιωματούχοι, το Βερολίνο δεν θα επιμείνει να συνεχισθεί το τρέχον πρόγραμμα της Ελλάδας με όλα τα στοιχεία του. Εφόσον επιμηκυνθεί το πρόγραμμα, σημείωσαν, η Γερμανία θα είναι ανοικτή να συζητήσει για το μέγεθος των απαιτούμενων πρωτογενών πλεονασμάτων και για τους όρους πώλησης δημόσιας περιουσίας.
Οι ίδιοι αξιωματούχοι πρόσθεσαν ότι η βελτίωση στην είσπραξη των φόρων και στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής θα έχει τη γερμανική στήριξη και η επίτευξη συμφωνίας θα εξαρτηθεί από τις συνολικές δεσμεύσεις της Ελλάδας για μεταρρυθμίσεις.
Από την πλευρά της, η Ελλάδα είναι έτοιμη να δεσμευθεί για την επίτευξη πρωτογενών δημοσιονομικών πλεονασμάτων, εφόσον αυτά είναι μικρότερα από το 4% του ΑΕΠ που προβλέπονται σήμερα, αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο Έλληνες κυβερνητικούς αξιωματούχους.
Η ελληνική κυβέρνηση ενδεχομένως να κάνει συμβιβασμό όσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις, δήλωσε ένας αξιωματούχος, σημειώνει το πρακτορείο.
  πηγή.ναυτεμπορική


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *