Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

ΠΟΛ.1035/2015-ΔΕΝ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΑΣ Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΤΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ & ΠΡΟΞΕΝΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Με την Πολ. 1035/30.1.2015 της Γ.Γ.Δ.Ε του ΥΠΟΙΚ με θέμα "Διευκρινίσεις στην απαλλαγή από ΦΠΑ σύμφωνα με την ΠΟΛ.1268/11, στα πλαίσια των ρυθμίσεων των διπλωματικών και προξενικών σχέσεων" διευκρινίζονται τα ακόλουθα.
Ειδικότερα,
 * Κατόπιν γραπτών και προφορικών ερωτημάτων φορολογουμένων, σχετικά με το εάν η απαλλαγή από ΦΠΑ στην παράδοση αγαθών και παροχή υπηρεσιών στα πλαίσια των διπλωματικών και προξενικών σχέσεων εκτείνεται και σε προγενέστερο στάδιο της εμπορικής αλυσίδας και συνεπώς δικαιούνται να απαλλάσσονται και οι προμηθευτές των δικαιούχων προσώπων για τις δικές τους αγορές που διενεργούν στα πλαίσια αυτά, σας γνωρίζουμε τα εξής:
 * Η μη επιβολή ΦΠΑ σε φορολογικό στοιχείο για παράδοση αγαθού ή παροχή υπηρεσίας επισυνάπτοντας απλή φωτοτυπία του αντίτυπου της αίτησης ή τιμολογώντας πρόσωπο άλλο από τα δικαιούχα είναι μη νόμιμη. Στην περίπτωση αυτή ο υποκείμενος στο φόρο που εξέδωσε φορολογικό στοιχείο χωρίς ΦΠΑ οφείλει να εκδώσει συμπληρωματικό στοιχείο με ΦΠΑ και να αποδώσει τον αναλογούντα φόρο κατά το χρόνο γένεσης της φορολογικής υποχρέωσης.
 Δείτε ολόκληρη την Πολ. 1035/2015.
https://drive.google.com/file/d/0BzoIdHD7-U3pZ1pKTHhLZ1FIUEk/view?usp=sharing

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *