Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

ΜΠΟΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ

Μπόνους σε όσους ήταν συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις κατά τα έτη 2012 και 2013 αλλά και σε όσους θα εκπληρώσουν κανονικά μέχρι το τέλος του έτους τις φορολογικές υποχρεώσεις για το 2014 εξετάζει να δώσει το υπουργείο Οικονομικών όπως ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real.
Σύμφωνα με την κα Βαλαβάνη, η σχετική ρύθμιση, που ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί, θα κατατεθεί σε ένα από τα επόμενα νομοσχέδια, είτε για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας είτε τον φόρο εισοδήματος, και θα προβλέπει την καταβολή λιγότερου φόρου έναντι των υποχρεώσεών τους για όσους ήταν συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.
Όπως ανέφερε η υπουργός «Υπάρχει, λοιπόν, μια σκέψη: δεν έχει μορφοποιηθεί και δεν θέλω να τη δώσω πρόωρα, δεν θα είναι και σε αυτό το νομοσχέδιο, έτσι κι αλλιώς –αυτοί που πλήρωσαν κανονικά τις υποχρεώσεις τους κατά τα έτη οικονομικά έτη 2012 και 2013 που σημαίνει και αυτοί μέχρι το τέλος της χρονιάς θα εκπληρώσουν κανονικά τις υποχρεώσεις τους για το 2014, αυτοί που θα έλεγα εγώ συνεπείς φορολογούμενοι, δεν έχει νόημα να ζητάμε παραπάνω, ας είναι συνεπείς τα τελευταία 2 χρόνια και σε αυτά που ακόμα δεν έχουν γίνει ληξιπρόθεσμα- θα δώσουμε κάποιο μπόνους στο τέλος της χρονιάς, το οποίο το πιθανότερο είναι ότι θα αναφέρεται σε αυτά που έχουν να πληρώσουν για το 2014».
Επίσης η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η κατάθεση της ρύθμισης για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών δεν αποτελεί μονομερή ενέργεια, καθώς δεν αυξάνει το δημοσιονομικό κόστος, αλλά αντίθετα αντιμετωπίζει τη δημοσιονομική βόμβα του ιδιωτικού χρέους, που αυτή τη στιγμή ανέρχεται σε 76 δισ. ευρώ
Παράλληλα, σημείωσε ότι στόχος είναι με τη νέα ρύθμιση να εισπραχθούν περίπου 9 δισ. από αυτό το ποσό και επισήμανε ότι μόνον το 2014 αυξήθηκε κατά 60% ο αριθμός των φορολογουμένων που σταμάτησαν να καταβάλλουν τις υποχρεώσεις τους σε σχέση με το 2013, ενώ 3,5 εκατομμύρια Έλληνες χρωστούν έως 3.000 ευρώ.
πηγή.ημερήσια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *