Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΠΟΙΟΙ ΦΟΡΟΙ ΥΠΕΡ ΤΡΙΤΩΝ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ

Η τρόικα θέτει προς συζήτηση το θέμα με στόχο τη διακοπή τους το 2014 - Προαπαιτούμενο που δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί
Τίτλοι «τέλους» μπαίνουν από το 2014 σε αρκετούς από τους φόρους υπέρ τρίτων, που δημιουργούν στρεβλώσεις στην αγορά επιβαρύνοντας σε πολλές περιπτώσεις τις τιμές των προϊόντων, αλλά και τον προϋπολογισμό με τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.
Ωστόσο, πρόκειται για μια απόφαση που θα διογκώσει τα προβλήματα ρευστότητας σε αρκετά ασφαλιστικά ταμεία, που θα βρεθούν στο «κόκκινο», γεγονός που ενδέχεται να οδηγήσει την κυβέρνηση σε ένα φαύλο κύκλο, αφού θα πρέπει να ανακαλύψει νέους τρόπους κάλυψης των ελλειμμάτων.
Το θέμα πάντως «ξέθαψαν» τα υψηλόβαθμα στελέχη της τρόικας, καθώς αποτελεί ένα από τα βασικά προαπαιτούμενα, που θα έπρεπε να είχαν ήδη υλοποιηθεί από την κυβέρνηση, η οποία καθυστερημένα προχώρησε πρόσφατα, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, στη συγκρότηση ειδικής επιτροπής για την άμεση καταγραφή τους............................
Παραδείγματα πρόσθετων επιβαρύνσεων
Επισημαίνεται ότι μεταξύ των χρεώσεων υπέρ τρίτων είναι και οι πρόσθετες επιβαρύνσεις που καταβάλλονται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, όπως, για παράδειγμα, ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης, το Ειδικό Τέλος 5 τοις χιλίοις, το Ειδικό Τέλος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), τα δημοτικά τέλη, οι δημοτικοί φόροι, το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας κ.ά.
Αλλες εισφορές και τέλη υπέρ τρίτων είναι η εισφορά υπέρ του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Αρτοποιών, εισφορές υπέρ του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων που επιβαρύνει το φόρο κατανάλωσης βύνης εκτός του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, εισφορά επί των φαρμάκων υπέρ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, εισφορά υπέρ του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου κ.λπ.
Επίσης, στους φόρους και τα τέλη υπέρ τρίτων εντάσσονται οι εισφορές επί της αξίας των εισαγόμενων εμπορευμάτων για την ενίσχυση του Πανεπιστημίου και του Πολυτεχνείου Αθηνών, της Ακαδημίας Αθηνών, του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και για την προώθηση της εξαγωγής ελληνικών προϊόντων.
πηγή . η ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *