Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

ΠΟΛ.1239/2013-ΑΝΑΘΕΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ & ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΓΚΡΙΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΝΗΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΛΟΙΩΝ

Με την Α.Υ.Ο-Πολ. 1239/30.10.2013 του ΥΠΟΙΚ (που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2864/ 11.10.2013 τεύχος Β') με θέμα "Ανάθεση αρμοδιοτήτων για τον έλεγχο και την υπογραφή εγκριτικών πράξεων νηολόγησης πλοίων με ελληνική σημαία σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 του ΝΔ 2687/53" ορίζονται τα εξής.
Ειδικότερα,
 1. Με την παρούσα ορίζεται η διαδικασία που θα ακολουθείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών για τον έλεγχο και την υπογραφή κάθε σχεδίου εγκριτικής πράξης νηολόγησης πλοίου σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
2. Για την εφαρμογή της παρούσας απόφασης τα συναρμόδια Υπουργεία Ναυτιλίας και Αιγαίου, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, και Οικονομικών συμφωνούν επί ενός εγκεκριμένου υποδείγματος εγκριτικών πράξεων νηολόγησης, στο οποίο περιλαμβάνονται οι όροι που θα διέπουν τα πλοία, όταν νηολογηθούν στο ελληνικό νηολόγιο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 του Ν.Δ. 2687/53 και θα εφαρμόζονται σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις.
3. Το εγκεκριμένο υπόδειγμα εγκριτικής πράξης νηολόγησης θα συμπληρώνεται κάθε φορά με τα ειδικά στοιχεία του αιτούμενου προς νηολόγηση πλοίου. Το εγκεκριμένο υπόδειγμα εγκριτικής πράξης νηολόγησης, με ευθύνη των αρμόδιων υπηρεσιών των συναρμόδιων Υπουργείων, επικαιροποιείται και προσαρμόζεται ως προς τους παρεχόμενους όρους, όταν υφίσταται μεταβολή στην ισχύουσα νομοθεσία ή όταν οι παρεκκλίσεις από την ισχύουσα νομοθεσία δύνανται να επηρεάζουν σημαντικά την εφαρμογή των οδηγιών και της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
4. Αρμόδια υπηρεσία για τη διαχείριση, την παρακολούθηση και το συντονισμό της διαδικασίας υπογραφής των εγκριτικών πράξεων νηολόγησης πλοίων κατά το άρθρο 13 του ΝΔ 2687/53 ορίζεται η Διεύθυνση Φορολογίας Εισοδήματος της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογίας του Υπουργείου Οικονομικών.  .........................
Δείτε ολόκληρη την Α.Υ.Ο-Πολ.1239/2013.
https://docs.google.com/file/d/0BzoIdHD7-U3pRVBJdXFMR3BRSms/edit?usp=drive_web

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *