Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Δ14Α 1170782 ΕΞ 2013-ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ Φ.Π.Α

  Mε την Δ14Α 1170782 ΕΞ  2013/ 7.11.2013 τουΥΠΟΙΚ με θέμα "Αποστολή στοιχείων αιτήσεων επιστροφής Φ.Π.Α." διευκρινίζονται τα ακόλουθα.
Ειδικότερα,
1. Στην εν λόγω αποστολή περιλαμβάνονται δύο αρχεία, ήτοι το πρώτο αρχείο περιλαμβάνει αιτήσεις οι οποίες διεκπεραιώνονται χωρίς έλεγχο και το δεύτερο αρχείο περιλαμβάνει τις αιτήσεις για τις οποίες απαιτείται έλεγχος πριν την επιστροφή.
2. Στο δεύτερο αρχείο περιλαμβάνονται και οι αιτήσεις για τις οποίες είναι ενδεχόμενο να έχει παραγραφεί το σχετικό δικαίωμα, καθώς και τα κριτήρια με βάση τα οποία έχουν επιλεγεί για έλεγχο, με στόχο τον ταχύτερο και αποτελεσματικότερο έλεγχο.
Επισημαίνεται ότι εφόσον από τα στοιχεία του φακέλου (είδος παραβάσεων, κλπ.) στοιχειοθετείται η διενέργεια τακτικού ελέγχου, θα πραγματοποιούνται οι απαραίτητες ενέργειες για την στόχευση του συγκεκριμένου υποκείμενου για τακτικό έλεγχο.
3. Η επιλογή από τον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. αιτήσεων που περιλαμβάνονται στο πρώτο αρχείο για διενέργεια ελέγχου πριν την επιστροφή, λόγω παραβατικής συμπεριφοράς, πραγματοποιείται μόνο στην περίπτωση που διαθέτει στοιχεία (π.χ. δελτία πληροφοριών, εκθέσεις έλεγχου κλπ.), και από τα οποία προκύπτουν βάσιμες υπόνο ΑΙΤΗΣΕΩΝιες ότι ο υποκείμενος στο φόρο κατά τις πέντε (5) τελευταίες ανέλεγκτες χρήσεις έχει υποπέσει σε παραβάσεις.
Ο Προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ., στις περιπτώσεις αυτές, πριν την επιστροφή, αιτείται στη Δ/νση Επιχειρησιακού Σχεδιασμού τη διενέργεια προσωρινού ή τακτικού ελέγχου (ανάλογα με το είδος της παράβασης) με πλήρη, σαφή και τεκμηριωμένη αιτιολογία. ............
Δείτε ολόκληρη την   Δ14Α 1170782 ΕΞ  2013
https://docs.google.com/file/d/0BzoIdHD7-U3pSnlFLXBVWjF3TTA/edit?usp=drive_web

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *