Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΟΥ TAXIS ΑΠΟ ΑΝΕΝΕΡΓΟΥΣ Α.Φ.Μ

Με την Α.Υ.Ο-Πολ.1160/22.7.2011 του ΥΠΟΙΚ με θέμα"Εκκαθάριση του υποσυστήματος Μητρώου TAXIS από τους ανενεργούς Αριθμούς Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.)" καθορίζεται διαδικασία εκκαθάρισης του Taxis από ανενεργούς Α.Φ.Μ.
Ειδικότερα,
Καθορίζεται διαδικασία εκκαθάρισης του υποσυστήματος Μητρώου ΤΑΧΙS με την οποία καθίσταται ανενεργός ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) επιτηδευματία, φυσικού ή μη φυσικού προσώπου, όταν:
α) εμφανίζεται στο υποσύστημα Μητρώου TAXIS με ελλιπή ή λανθασμένα στοιχεία λόγω μετάπτωσης από το παλαιό μηχανογραφικό σύστημα είτε λόγω μη ενημέρωσης του Μητρώου από τον ίδιο ή
β) δεν έχει υποβάλλει δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και φόρου προστιθέμενης αξίας (Φ.Π.Α.) για δύο συνεχόμενα έτη ή
γ) από έλεγχο ή αυτοψία της Φορολογικής Αρχής προκύπτει ότι δεν υφίσταται οικονομική δραστηριότητα της επιχείρησής του ή
δ) από έλεγχο ή αυτοψία της Φορολογικής Αρχής προκύπτει ότι έχει δηλώσει ψευδή ή ανακριβή στοιχεία προκειμένου να του χορηγηθεί Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.).
Ο επιτηδευματίας, ο οποίος εμπίπτει στις περιπτώσεις της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου, ενημερώνεται με επιστολή από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, προκειμένου να προσέλθει στη Δ.Ο.Υ. και να ρυθμίσει τις εκκρεμότητές του εντός μηνός.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *