Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

ΦΟΡΟ-ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΕ 10000 ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Επειτα από την έξαρση του φαινομένου της φοροδιαφυγής και της αισχροκέρδειας που παρατηρείται σε πολλές τουριστικές περιοχές της χώρας και μετά τις σχετικές καταγγελίες, το οικονομικό επιτελείο έδωσε εντολή στα στελέχη του ΣΔΟΕ όπως εντατικοποιήσουν τους ελέγχους που θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις αρχές του Σεπτεμβρίου.
Στο πλαίσιο αυτό το σχέδιο του ΣΔΟΕ προβλέπει ότι οι φοροελεγκτές θα «χτενίσουν» νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, τη Χαλκιδική και την Κρήτη, ενώ θα επικεντρωθούν σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, κάμπινγκ, επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης, μπαρ, τουριστικά γραφεία και καταστήματα.
Η επιλογή μάλιστα των επιχειρήσεων θα γίνει με βάση:
* Στοιχεία που προσδιορίζουν την επικινδυνότητα, κυρίως ως προς την εικόνα του ΦΠΑ (μη απόδοση, μεγάλα ποσά πιστωτικού ΦΠΑ), καταγγελίες, πληροφοριακά δελτία και προηγούμενο ιστορικό.
Το σχέδιο του ΣΔΟΕ προβλέπει ότι φοροελεγκτές θα «χτενίσουν» νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, τη Χαλκιδική και την Κρήτη.
* Το οικονομικό μέγεθος της επιχείρησης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι έλεγχοι δεν θα εξαντλούνται στη διαπίστωση τυπικών παραβάσεων, αλλά θα επεκτείνονται στη διαπίστωση περιπτώσεων μη εμφάνισης εσόδων, χρήσης πλαστών ή εικονικών στοιχείων, μη κανονικής απόδοσης ΦΠΑ, χρήσης μη δηλωμένων φορολογικών μηχανισμών και ταμιακών μηχανών.
Ετσι, μέχρι τις αρχές του Σεπτεμβρίου στο στόχαστρο των ελεγκτών θα βρεθούν:
* Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, ενοικιαζόμενα επιπλωμένα διαμερίσματα - δωμάτια, κάμπινγκ.
* Κέντρα διασκέδασης, ντίσκο μπαρ.
* Διοργάνωση συναυλιών με επώνυμους καλλιτέχνες.
* Επιχειρήσεις παροχής φαγητού και ποτού, για επιτόπια κατανάλωση (ταβέρνες, εστιατόρια, καφετέριες κ.λπ.).
* Επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων και μοτοποδηλάτων, κανό, jet ski κ.λπ.
* Επιχειρήσεις πώλησης τουριστικών ειδών (καταστήματα ειδών λαϊκής και παραδοσιακής τέχνης, κοσμημάτων, γουναρικών, δερμάτινων ειδών κ.λπ.).
* Τουριστικά λεωφορεία, πλοία κ.λπ.
* Επιχειρήσεις διοργάνωσης ή διαμεσολάβησης σε εκδρομές, περιηγήσεις κ.λπ.
Δείτε ολόκληρο το άρθρο της ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣhttp://www.naftemporiki.gr/premium/archive/story.asp?id=2036953



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *