Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ ΜΕΡΚΕΛ-ΣΑΡΚΟΖΙ

16.8.2011
Κύκλοι προσκείμενοι στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, καλούμενοι να σχολιάσουν τη σημερινή συνέντευξη Μέρκελ-Σαρκοζί στο Παρίσι, δήλωσαν τα εξής:
«Η θετική όψη του μηνύματος που έστειλαν η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί σήμερα είναι:
  • Πρώτον, η εμμονή στις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου και άρα στον διευρυμένο ρόλο του EFSF, που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά συνολικά την Ευρωζώνη. Μπορεί η συζήτηση για το ευρωομόλογο να μην έχει ωριμάσει, αλλά ο νέος ρόλος του EFSF είναι κάτι πολύ σημαντικό, πρακτικό και συγκεκριμένο.
  • Δεύτερον, η επιτάχυνση των διαδικασιών για την ενίσχυση των θεσμών οικονομικής διακυβέρνησης, που δεν αρκεί να υπάρχει σε ευρωπαϊκό, αλλά απαιτείται να υπάρξει και σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα κράτη και οι διεθνείς οργανισμοί που αναφέρονται σε λαούς και πραγματικούς ανθρώπους πρέπει αναμφίβολα να έχουν την ευθύνη των εξελίξεων.
  • Δείτε ολόκληρη την Ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ.http://www.minfin.gr/portal/el/resource/contentObject/id/3ef32870-329c-4fa4-bf1f-f181fcecb50d

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *