Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Α.1122/2024-ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΔΙΑΒΙΒΑΣΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΑΘΩΝ ΣΤΗΝ ΑΑΔΕ

Με  την  Α. 1122/31.7.2024  του   Υφυπουργού Εθνικής  Οικονομίας και  Οικονομικών  και  του  Διοικητή της  ΑΑΔΕ  (που δημοσιεύθηκε στο  ΦΕΚ 4570/6.8.2024 τεύχος Β)'  με θέμα " Καθορισμός της έκτασης εφαρμογής, των εξαιρέσεων, του χρόνου διαβίβασης, καθώς και της έναρξης εφαρμογής της ψηφιακής έκδοσης παραστατικών διακίνησης αγαθών στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)" ορίζονται   τα  ακόλουθα. Ειδικότερα,.................. αποφασίζουμε:

Ορίζουμε την έκταση εφαρμογής, τις εξαιρέσεις, τον χρόνο διαβίβασης, καθώς και την έναρξη ισχύος της ψηφιακής έκδοσης παραστατικών διακίνησης αγαθών στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
                       ΑΡΘΡΟ 1
ΕΚΤΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ
ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΑΘΩΝ

1. Οι οντότητες του άρθρου 1 του ν. 4308/2014 (Α’ 251) εφεξής ΕΛΠ, υποχρεούνται να εκδίδουν ψηφιακά τα παραστατικά διακίνησης αγαθών και να διαβιβάζουν τα σχετικά δεδομένα στην ψηφιακή πλατφόρμα myDATAτης ΑΑΔΕ.
2. Στην υποχρέωση έκδοσης ψηφιακών παραστατικών διακίνησης αγαθών εντάσσονται οι εγχώριες και
διεθνείς διακινήσεις (οδικές, θαλάσσιες, αεροπορικές,σιδηροδρομικές).
3. Η εφαρμογή της υποχρέωσης ψηφιακής παρακολούθησης διακίνησης αγαθών για τις υπόχρεες οντότητες αναπτύσσεται σε δύο περιόδους. Ειδικότερα:
α) Στην πρώτη περίοδο εφαρμογής στη σχετική υποχρέωση εντάσσονται οι οντότητες της παρ, 1
εφόσον:
αα) Το ύψος των ακαθαρίστων εσόδων τους υπερβαίνει τις διακόσιες χιλιάδες (200.000 €) ευρώ, όπως
αυτό προσδιορίζεται με βάση την υποβληθείσα, για το φορολογικό 2022, δήλωση φορολογίας εισοδήματος ή για όσα νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες το οικείο φορολογικό έτος δεν έληξε στις 31/12/2022, με βάση την υποβληθείσα δήλωση του φορολογικού έτους που εκκίνησε εντός του 2022, ή
αβ) δραστηριοποιούνται στους τομείς των ενεργειακών προϊόντων (καύσιμα), φαρμακευτικών προ-ϊόντων και ιατρικών αναλωσίμων, οικοδομικών και συναφών υλικών, καθώς και της παραγωγής, τυπο-
ποίησης και εμπορίας ελαιόκαρπου και ελαιολάδου, ανεξαρτήτως ύψους ακαθαρίστων εσόδων και υπότην προϋπόθεση ότι ο Κ.Α.Δ. με τα μεγαλύτερα ακαθάριστα έσοδα, όπως αυτά προσδιορίζονται με βάση την υποβληθείσα για το φορολογικό 2022 δήλωση φορολογίας εισοδήματος ή για όσα νομικά πρόσωπα το οικείο φορολογικό έτος δεν έληξε στις 31/12/2022, με βάση την υποβληθείσα δήλωση του φορολογικού έτους που εκκίνησε εντός του 2022, περιλαμβάνεται στον κάτωθι Πίνακα:

 Δείτε ολόκληρη την Α.1122/2024.Εδώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *