Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

ΑΑΔΕ: NEEΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ

                                             Αθήνα, 29 Αυγούστου 2024
            
                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΑΔΕ: Νέες διαδικασίες για οχήματα στις Υπηρεσίες Φορολογικής Εξυπηρέτησης 

Με νέες διαδικασίες εμπλουτίζονται οι Υπηρεσίες Φορολογικής Εξυπηρέτησης,
όπου οι φορολογούμενοι εξυπηρετούνται πλέον και για τα οχήματά τους, σύμφωνα
με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή.
Ειδικότερα, στις περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η χρήση ψηφιακών μέσων, οι
πολίτες μπορούν να απευθύνονται στις Υπηρεσίες Φορολογικής Εξυπηρέτησης, για την:

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

Ν/Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ ΝIS2 ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΟΑΣΦΑΛΕΙΑ-ΠΟΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ

 Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, παρουσίασε σήμερα κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου το νομοσχέδιο με το οποίο θα ενσωματωθεί στο εθνικό δίκαιο η Οδηγία 2022/2555 (NIS2) για την επίτευξη υψηλού επιπέδου Κυβερνοασφάλειας.

Πρόκειται για μία απαραίτητη εξέλιξη δεδομένης της αυξημένης πολυπλοκότητας των κυβερνοαπειλών, των σοβαρών ζητημάτων που θέτουν στη λειτουργία υποδομών ζωτικής σηµασίας και της διατάραξης παροχής κρίσιµων υπηρεσιών. Το κόστος του κυβερνοεγκλήµατος αυξάνεται διαρκώς ξεπερνώντας σε παγκόσµιο επίπεδο τα 10 τρις για το 2023, ενώ επίσης ατοµικά δικαιώματα βρίσκονται αντιμέτωπα µε νέες και σύνθετες απειλές στον κυβερνοχώρο.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Α.1123/2024-ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΟΡΦΟΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΔΙΑΒΙΒΑΣΗΣ ΑΥΤΩΝΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΗΣ ΑΑΔΕ

 Με  την  Α. 1123/15.7.2024   του  Διοικητή της  ΑΑΔΕ  (που δημοσιεύθηκε στο  ΦΕΚ 4571/6.8.2024 τεύχος Β)' με θέμα "Καθορισμός του περιεχόμενου και του μορφότυπου των ψηφιακών παραστατικών διακίνησης, της διαδικασίας, του τρόπου και των καναλιών διαβίβασης αυτών στην ψηφιακή πλατφόρμα myDATA της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), καθώς και κάθε άλλου ειδικότερου θέματος για την εφαρμογή της ψηφιακής παρακολούθησης διακίνησης αγαθών."  ορίζονται   τα  ακόλουθα. Ειδικότερα,...........αποφασίζουμε:
Ορίζουμε το περιεχόμενο και τον μορφότυπο των ψηφιακών παραστατικών διακίνησης, τη διαδικασία, τον τρόπο και τα κανάλια διαβίβασης αυτών στην ψηφιακή πλατφόρμα myDATA της Α.Α.Δ.Ε., καθώς και τις ειδικότερες υποχρεώσεις των οντοτήτων του άρθρου 1 της υπό στοιχεία Α.1122/2024 κοινής απόφασης του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. για την εφαρμογή της ψηφιακής παρακολούθησης διακίνησης αγαθών.

Α.1122/2024-ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΔΙΑΒΙΒΑΣΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΑΘΩΝ ΣΤΗΝ ΑΑΔΕ

Με  την  Α. 1122/31.7.2024  του   Υφυπουργού Εθνικής  Οικονομίας και  Οικονομικών  και  του  Διοικητή της  ΑΑΔΕ  (που δημοσιεύθηκε στο  ΦΕΚ 4570/6.8.2024 τεύχος Β)'  με θέμα " Καθορισμός της έκτασης εφαρμογής, των εξαιρέσεων, του χρόνου διαβίβασης, καθώς και της έναρξης εφαρμογής της ψηφιακής έκδοσης παραστατικών διακίνησης αγαθών στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)" ορίζονται   τα  ακόλουθα. Ειδικότερα,.................. αποφασίζουμε:

Ορίζουμε την έκταση εφαρμογής, τις εξαιρέσεις, τον χρόνο διαβίβασης, καθώς και την έναρξη ισχύος της ψηφιακής έκδοσης παραστατικών διακίνησης αγαθών στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Κυριακή 18 Αυγούστου 2024

Α.1135/2024-ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΩΝ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΛΩΤΙΚΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ,ΦΠΑ,ΤΕΛΩΝ ΕΜΜΕΣΩΝ ΦΟΡΩΝ,ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ,ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Με  την  Α.1135/14.8.2024  της  Aνεξάρτητης  Αρχής  Δημοσίων  Εσόδων (ΑΑΔΕ) - που δημοσιεύθηκε στο  ΦΕΚ 4741/16.8.2024   τεύχος  Β-'  με θέμα " Παράταση των προθεσμιών εκπλήρωσης των δηλωτικών φορολογικών υποχρεώσεων, ΦΠΑ, τελών και λοιπών έμμεσων φόρων, παρακρατούμενων φόρων, φορολογιών κεφαλαίου για τους υποκείμενους στον φόρο που έχουν την έδρα ή υποκατάστημα της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας ή την κατοικία τους στις περιοχές της Περιφέρειας Αττικής που επλήγησαν από πυρκαγιές της 11ης και 12ης Αυγούστου 2024."  ορίζονται   τα  ακόλουθα. Ειδικότερα,...... αποφασίζουμε;
                      Άρθρο 1
Παράταση για ανακεφαλαιωτικούς πίνακες, δήλωση Φ.Π.Α., τέλη χαρτοσήμου και λοιπούς έμμεσους φόρους για τους υποκείμενους συγκεκριμένων περιφερειακών ενοτήτων.
1. Παρατείνεται μέχρι και την 30.9.2024 η προθεσμία υποβολής των ανακεφαλαιωτικών πινάκων, των

Α.1136/2024-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ Α.1134/2024 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Με  την  Α. 1136/16.8.2024  του   Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών (που δημοσιεύθηκε στο  ΦΕΚ 4742/16.8.2024 τεύχος Β)'  με θέμα " Τροποποίηση της υπό στοιχεία Α. 1134/14.08.2024 απόφασης Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών «Παράταση καταβολής και αναστολή είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από τις 11 έως τις 12 Αυγούστου 2024 σε περιοχές της Περιφέρειας Αττικής» (Β’4738)  "ορίζονται   τα  ακόλουθα. Ειδικότερα,................ αποφασίζουμε:
                                                Άρθρο Μόνο

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024

Α.1134/2024-ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

 

Με  την  Α. 1134/14.8.2024  του   Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών (που δημοσιεύθηκε στο  ΦΕΚ 4738/14.8.2024 τεύχος Β)'  με θέμα " Παράταση καταβολής και αναστολή είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από τις 11 έως και τις 12 Αυγούστου 2024 σε περιοχές της Περιφέρειας Αττικής. "ορίζονται   τα  ακόλουθα. Ειδικότερα,................ αποφασίζουμε:
         Άρθρο Μόνο
1. Σε ό,τι αφορά τις κάτωθι περιοχές:
i. Τις Δημοτικές Ενότητες Αφιδνών, Πολυδενδρίου, Μαλακάσας και Καπανδριτίου του Δήμου Ωρωπού της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής,
ii. τον Δήμο Πεντέλης της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής,
iii. τις Δημοτικές Ενότητες Αγίου Στεφάνου, Σταμάτας, Ροδόπολης και Διονύσου του Δήμου Διονύσου της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής,

ΠΩΣ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ Η ΑΡΓΙΑ ΤΗΣ 15ΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024

 H ΓΣΕΕ, μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), www.kepea.gr ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για τον τρόπο αμοιβής της αργίας 15ης Αυγούστου.

Η 15η Αυγούστου, η οποία φέτος (2024) συμπίπτει με ημέρα Πέμπτη, έχει καθοριστεί από το νόμο ως υποχρεωτική αργία (αρθ. 193 ΠΔ 80/2022, αρθ. 60 ν. 4808/2021). Στις ημέρες υποχρεωτικής αργίας απαγορεύεται η απασχόληση των μισθωτών και η λειτουργία των επιχειρήσεων, εκτός από εκείνες που νόμιμα λειτουργούν τις Κυριακές και κατά τις υποχρεωτικές αργίες.

Ως προς την αμοιβή της Πέμπτης 15 Αυγούστου 2024 ισχύουν τα εξής:

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024

018/2024-ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ(CSRD)

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΕ) δημοσίευσε στις 7.8.2024 μια σειρά από συχνές ερωτήσεις (FAQ) για να υποστηρίξει τους ενδιαφερόμενους στην εφαρμογή των κανόνων της ΕΕ για την υποβολή εκθέσεων βιωσιμότητας σύμφωνα με την οδηγία 2013/34/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου (CSRD).

Οι συχνές ερωτήσεις λαμβάνουν υπόψη τα στοιχεία που λαμβάνονται από εταιρείες και καλύπτουν ζητήματα όπως το πεδίο εφαρμογής των κανόνων, τις ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων και τις εξαιρέσεις.

ΜΕΤΡΑ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

                              Τρίτη, 13 Αυγούστου 2024

Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία, ενεργοποιεί το πλαίσιο της κρατικής αρωγής για τη στήριξη περιοχών της Αττικής που επλήγησαν από την πυρκαγιά της 11ης Αυγούστου 2024, μέρος των οποίων ισχύει και για άλλες περιοχές που επλήγησαν από πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2024.

Παράλληλα, από την πρώτη στιγμή τα στελέχη των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται στο πεδίο των πληγεισών περιοχών για

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΑΥΣΗ ΧΕΙΡΟΝΑΚΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΣΤΟΝ Β/Α ΤΟΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ

 

Εξαιτίας των πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή της Βορειανατολικής Αττικής, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με εγκύκλιο που εξέδωσε σήμερα καθιστά υποχρεωτική την άμεση παύση χειρωνακτικών εργασιών σε εξωτερικό χώρο μέχρι και αύριο Τρίτη 13/8 και καλεί τους εργοδότες επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, στο πλαίσιο της θεσμικά προβλεπόμενης υποχρέωσής τους, να προστατεύουν την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024

ΥΠΕΘΟ-ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Η ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΤΟΣΗΜΟ

 

Μείωση κόστους και απλούστευση διαδικασιών στις συναλλαγές

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Τέθηκε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου με το οποίο καταργείται το Τέλος Χαρτοσήμου σε περισσότερες από 600 συναλλαγές και εισάγεται Ψηφιακό Τέλος Συναλλαγής στις συναλλαγές που παραμένει η σχετική επιβάρυνση, οι οποίες ορίζονται ρητά.

Οι κυριότερες αλλαγές που επέρχονται περιλαμβάνουν τα εξής:

ΥΠΕΘΟ-ΕΩΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΜΕ ΤΟ IRIS

 Ταχύτερες συναλλαγές χωρίς προμήθεια για τους καταναλωτές και με χαμηλότερο κόστος για τους επαγγελματίες

  Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Την υποχρέωση σύνδεσης του επαγγελματικού τους λογαριασμού με το σύστημα άμεσων πληρωμών IRIS, προκειμένου να δέχονται πληρωμές από τους πελάτες τους υπενθυμίζουν το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και η ΑΑΔΕ με προσωπικό μήνυμα προς τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους ενόψει λήξης της σχετικής προθεσμίας. Η ΑΑΔΕ ενημερώνει επίσης τους υπόχρεους για τη μετάθεση της προθεσμίας συμμόρφωσης έως τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, δεδομένου ότι η 31η Αυγούστου που είχε τεθεί ως καταληκτική ημερομηνία είναι ημέρα Σάββατο.

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024

ΑΑΔΕ-myPROPERTY:EΠΕΚΤΕΙΝΕΤΕ Η ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΨΗΦΙΑΚΗ ΔΗΛΩΣΗ Ε9 ΣΤΙΣ ΔΩΡΕΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

                       

                                         Αθήνα, 7 Αυγούστου 2024
                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επεκτείνεται από αύριο, 8/8/2024, η δυνατότητα αυτόματης δημιουργίας και
υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9) σε περισσότερες περιπτώσεις
δηλώσεων φόρου δωρεάς και γονικής παροχής ακινήτων, που υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής myPROPERTY, σύμφωνα με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή (Α.1130/2024).
Ειδικότερα, μέχρι σήμερα, η λειτουργικότητα αυτή αφορούσε μόνο τις περιπτώσεις δωρεάς/γονικής παροχής του 100% πλήρους κυριότητας επί ακινήτου, από έναν δωρητή/γονέα σε έναν δωρεοδόχο/τέκνο. Πλέον, επεκτείνεται και στις περιπτώσεις δωρεάς και γονικής παροχής:

Τρίτη 6 Αυγούστου 2024

ΥΠΕΘΟ-ΑΑΔΕ: ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

 Κοινή Ανακοίνωση Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και της ΑΑΔΕ

Από τα Γραφεία Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και της ΑΑΔΕ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Σε εφαρμογή τίθεται το ψηφιακό δελτίο αποστολής στην πλατφόρμα myDATA, για την παρακολούθηση της διακίνησης αγαθών σε πραγματικό χρόνο. Το νέο πλαίσιο αξιοποιεί τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία και διευκολύνει σημαντικά τις επιχειρήσεις στις συναλλαγές τους.

Με βάση την Κοινή Απόφαση του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χρίστου Δήμα, και του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, καθορίζονται οι περίοδοι, οι φάσεις και το χρονοδιάγραμμα για την ψηφιακή παρακολούθηση διακίνησης αγαθών για τις υπόχρεες επιχειρήσεις. Ταυτόχρονα, με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ εξειδικεύονται το περιεχόμενο και ο μορφότυπος των ψηφιακών παραστατικών διακίνησης, ο τρόπος, ο χρόνος και η διαδικασία έκδοσης και διαβίβασης των δεδομένων ψηφιακής παρακολούθησης διακίνησης αγαθών στο myDATA και άλλες λεπτομέρειες.

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

ΑΑΔΕ: ΨΗΦΙΑΚΑ ΑΠΟ 2/8 ΟΛΕΣ ΟΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΜΕΣΩ myAADE

                                                 Αθήνα, 1 Αυγούστου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διευρύνονται οι δυνατότητες της ψηφιακής έκδοσης βεβαιώσεων μητρώου με την
προσθήκη έκδοσης ιστορικού μεταβολών στοιχείων μητρώου πολιτών και
επιχειρήσεων, σύμφωνα με την απόφαση Α. 1119/2024 του Διοικητή της
Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή.
Ειδικότερα, οι φορολογούμενοι μπορούν από τις 2/8 να εκδίδουν ψηφιακά, εκτός
από τις βεβαιώσεις στοιχείων Μητρώου που αποτυπώνουν την τρέχουσα εικόνα
τους, και τις βεβαιώσεις που περιέχουν το ιστορικό μεταβολών των στοιχείων τους,
συγκεντρωτικά ή ανά θεματική ενότητα

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *