Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ " ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΠΡΑΞΙΩΝ ΕΠΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Με την  Αριθμ. 1617/2023 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1396/9.3.2023 των Υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας, Περιβάλλοντος, Ψηφιακής Διακυβέρνησης ,Επικρατείας και ΑΑΔΕ  με θέμα " Πιλοτική Λειτουργία πλατφόρμας «Ηλεκτρονικός Φάκελος Ακινήτου» για την διενέργεια εμπραγμάτων δικαιοπραξιών επί ακινήτων".ορίζεται ότι. Ειδικότερα,.....αποφασίζουμε:

                                Άρθρο 1

              Αντικείμενο και πεδίο εφαρμογής

1. Αντικείμενο της παρούσας απόφασης αποτελεί ο καθορισμός του τρόπου λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «Ηλεκτρονικός Φάκελος Ακινήτου» του άρθρου 29 του ν. 4821/2021, με σκοπό την υποστήριξη των συμβολαιογράφων και των συμβαλλομένων μερών στη σύναψη συμβάσεων για τη σύσταση, μετάθεση, αλλοίωση ή κατάργηση εμπράγματου δικαιώματος σε ακίνητο, μέσω της απλούστευσης και της ψηφιοποίησης της διαδικασίας συλλογής των δικαιολογητικών που απαιτούνται για τη σύνταξη των σχετικών συμβολαιογραφικών εγγράφων.

2. Στο πεδίο εφαρμογής της παρούσας εντάσσονται οι συμβάσεις αποκλειστικά μεταξύ φυσικών προσώπων επί εμπραγμάτων δικαιωμάτων επί ακινήτων που βρίσκονται σε περιοχές που έχουν κτηματογραφηθεί και λειτουργεί Κτηματολογικό Γραφείο. Στην έννοια των ακινήτων δεν εμπίπτουν τα ακίνητα που βρίσκονται σε ρέμα, αιγιαλό, βιότοπο, ζώνη παραλίας, δημόσιο κτήμα ή αρχαιολογικό χώρο.

 Δείτε ολόκληρη την Αριθμ.1617/2023 .Εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *