Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Ο ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΝΗ ΞΑΝΑΚΤΥΠΗΣΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ «ΕΦΑΓΕ» ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Όπως μας πληροφόρησαν από διάφορες εταιρείες, έλαβαν στις 22/03/2023, email από το Πληροφοριακό Σύστημα των Κρατικών Ενισχύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης, όπου τους ζήτησαν να επιστρέψουν τη ληφθείσα επιχορήγηση που έλαβαν για την επιδότηση των Τόκων Δανείων των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων, που επλήγησαν από την πανδημία του covid-19, με την αιτιολογία ότι, οι εταιρείες δεν τήρησαν την τυπική προϋπόθεση της πρόσκλησης (ΦΕΚ Β΄ 1218/29-03-2021), δηλαδή της μη τήρησης του ορίου των εργαζομένων, κατά τις ημερομηνίες 31/12/2020 ή 31/07/2021 ή 31/12/2021.

 Επιπρόσθετα, ζητούν εκτός από τη ληφθείσα ενίσχυση και τόκους.

 Οι επιχειρήσεις ισχυρίζονται ότι, το Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ, εξέλαβε ως απολύσεις τις λύσεις των συμβάσεων ένεκα συνταξιοδότησης ή θανάτου, τις λύσεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου και τις οικειοθελείς παραιτήσεις.

 Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να εμφανίζει το προσωπικό μειωμένο και να οδηγεί στην ανάκτηση της ληφθείσας δημόσιας επιχορήγησης και μάλιστα εντόκως, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την οικονομική τους κατάσταση.

 Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι, το ίδιο θέμα, με τη μη διατήρηση του προσωπικού, είχε προκύψει και στις 7 επιστρεπτέες προκαταβολές, και διορθώθηκε άμεσα, αποκαθιστώντας τη δικαιοσύνη στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία και που τώρα διέρχονται και την ενεργειακή κρίση και δίνουν μάχη για την επιβίωσή τους.

Αθανάσιος Λ. Βουθούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *